Escrit i editat per Pep Cassany

Relats i Opinió d'En Pep Cassany Escriptor Català. Girona. Autor de llibres: El carrer dels petons (2018) i Big Bang Amor (2017) Aquest Blog conté relats curts, relats eròtics i, contes infantils. També un munt d'articles d'opinió sobre fets quotidians, l'actualitat de Girona i Catalunya, o del debat nacional i internacional. Tot plegat, tractat des del punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent de l'autor.

Novetats

Escola segura: "Al meu fill, li han fet tres proves PCR i han passat deu dies per obtenir el resultat de la COVID."



Dijous dia 24 de setembre, des de l'Escola del meu fill (El Pla de Girona), ens va informar que dins el seu grup, hi havia un positiu de COVID. A partir d'aquell moment s'activava el protocol. Els nens no podien tornar a l'Escola fins a fer-los la PCR, previstes inicialment per divendres. Això sí, ens recomanaven molta calma i seguir el protocol de confinament. Cap altra instrucció, excepte d'aïllar-los en una habitació sense cap contacte.

Dissabte passat al matí havia d'anar a l'Escola per tal de fer la prova i seguidament tornar a casa. En 48 o 72 hores disposaríem del resultat, o sigui, com a molt tard el dimarts. La veritat és que, una hora més tard, es posaven en contacte amb nosaltres per fer-nos tornar a l'escola i repetir la prova. No trobaven la documentació necessària per processar la mostra.

A tot arreu, ens varen explicar que la manera prevista per comunicar els resultats de les proves és mitjançant la web "La meva Salut". Allà es publiquen de forma immediata els resultats. El cert és que no tothom estava donat d'alta i fer-ho, no ha estat senzill per molts dels pares i mares dels nens afectats.

Amb l'angoixa que ens suposa a tots els pares i mares, hem fet servir tots els mitjans a l'abast per conèixer els resultats. Ens hem posat en contacte amb el CAP de referència, en el nostre cas el de Montilivi, hem trucat al 061 CatSalut respon, he contactat mitjançant correu electrònic amb la infermera pediàtrica, amb la meva metgessa de capçalera i finalment, amb les gestores del seguiment d'aquest cas de COVID.

Segons ens han fet saber, no comunicaran els resultats de les proves a tots els alumnes fins que no tinguin la totalitat dels resultats. Així doncs, fins quan hem d'esperar per conèixer si els nostres fills són o no positius de les proves del coronavirus ? Mentrestant, els contactes de contactes, o sigui nosaltres els pares, en cas que els nostres fills fossin positius, podríem estar escampant el virus a tot arreu on anem. Recordeu, que els contactes de contactes no han d'estar confinats.

A dia d'avui, una setmana després de la primera prova de PCR, tan sols han comunicat els resultats de les proves a una part dels companys de classe alhora que ens han fet saber que a dos d'ells, els han perdut les mostres i per tant, havien de tornar-les a repetir. Malgrat el nostre enuig, s'han tornat a prendre mostres (dijous dia 1 al Cap Montilivi). Tot just avui, 3 d'octubre, passats 10 dies des del primer avis, hem obtingut el resultats negatius.

No tothom entén que comporta el confinament. Ni tan sols, qui ho entén, sap exactament el què comporta. Ni el protocol a dins a casa, ni els dies que ha de complir. Com sempre, tants caps tants barrets !!, un protocol que hauria de ser clar i estricte, és interpretat pels ciutadans de moltes maneres però, que el personal sanitari amb qui hem contactat no ho tingui clar, és com a mínim, alarmant.

Amb tanta informació que disposem hem quedat totalment desinformats. Ho afirmo després de passar una setmana llegint i rellegint els diferents documents de Salud, els enviats per els CAP i els enviats per la Direcció de l'Escola, així com després de parlar amb tots ells: "El confinament s'ha de fer, però tampoc ha de ser tan estricte." Per dues vegades he escoltat que cal aplicar el sentit comú, el menys comú dels sentits.

Des de l'inici de la pandèmia m'he anat informant pels mitjans públics de comunicació i en les webs institucionals. M'ha tocat riure, per no plorar, de les mesures de control adoptades per tot tipus d'institucions governamentals, tan sigui el Govern Espanyol, la Generalitat o els Ajuntaments. Fins i tot, del cas que en han fet les nacions a la OMS.

Queda clar, que les dades de transmissió són altes, però en tot cas ho són perquè els infectats desconeixen ser-ne portadors.

Veient com actua el Departament d'Educació i com d'ineptes arriben a ser el Departament de Salud, no m'estranyaria que allò que Boris Jhonson va proposar en l'inici de la pandèmia "la infecció del grup per tal de disposar d'anticossos", no sigui res més que el que pretenen els governants Espanyols de forma amagada.

A hores d'ara, de la mateixa manera que vaig quedar trasbalsat al no haver-me pogut acomiadar de la meva mare afectada pel Covid, estic pensant que la pèrdua de mostres i el retard en el processament,  no és un cas únic. Els nostres fills no han de passar deu dies aïllats sense conèixer si són o no positius d'una malaltia que acaba matant a centenars de milers de persones. Per a ells, és una situació angoixant i els provoca malestars emocionals.

Tot plegat és ridícul. Hem fa pensar que estem en una societat tercermundista.
 
Què tinguem sort !



--
Per:
Pep Cassany.

Cap comentari

Desa el teu comentari