Escrit i editat per Pep Cassany

Relats i Opinió d'En Pep Cassany Escriptor Català. Girona. Autor de llibres: El carrer dels petons (2018) i Big Bang Amor (2017) Aquest Blog conté relats curts, relats eròtics i, contes infantils. També un munt d'articles d'opinió sobre fets quotidians, l'actualitat de Girona i Catalunya, o del debat nacional i internacional. Tot plegat, tractat des del punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent de l'autor.

Novetats

La sensualitat d'En Pitu Roca

La sensualitat d'En Pitu Roca

El terratrèmol l'ha sacsejat. Allunyat de la família i gent estimada, sense temps de reacció per adonar-se de la magnitud de la tragèdia, ha baixat corrent escales avall des de la setena planta de l'hotel on s'allotjava per situar-se, tal com fos que anés vestit, enmig del carrer i prou allunyat dels edificis que el semblava, podia amenaçar-los i caure.

Ambaixador de la cuina d'avantguarda, cambrer dels millors vins d'arreu del món, còmplice dels dolços més suggerents, en Pitu, com l'anomenen els seus amics, es sent colpit per la tragèdia viscuda lluny de casa. Emocionalment ferit, torna de Mèxic amb un trist record de la seva estada a DF.

La magnitud de la tragèdia ha estat proporcional a la intensitat del terratrèmol, envers la pobresa del país. Un minut, temps incalculable, ha provocat la pèrdua de centenars de vides humanes. Ningú en surt sense ferides, sinó físiques, emocionals.

Acostumat a saltar entre continents, una aturada a casa donen forces per continuar. El proper viatge el durà al continent africà, més necessitat i preocupat per qüestions bàsiques de nutrició que per la cuina de renom que ell representa. L'estatus guanyat a força de treball i geni familiar col.lectiu, li ha permès participar en projectes humanitaris i en la mesura que el temps li ho permet, en activitats a favor de diferents col·lectius com per exemple, els malalts d'ELA.

Recorda, de petit, jugar entre cassoles o darrere la barra del bar dels seus pares, de la mateixa manera que també recorda, estudiar i jugar amb els amics a l'Escola Pública Joan Bruguera de Girona. Obligat a conviure amb la fama que representa el títol de millor restaurant del món, en Pitu del Celler de Can Roca continua tocant de peus a terra.

Dic això doncs, tot i ser un dels millors sommeliers del món, malgrat la manca de temps que disposa, les obligacions que comporta la seva feina o qualsevol altra excusa que el pogués justificar per no venir, ha volgut acompanyar-nos i tornar a ser un més de nosaltres en les trobades d'antics alumnes.

Quan en petit comitè, li demano un personatge i una situació per tal que formin part d'un o altre dels meus relats, en veu baixa, em confessa, quin és per ell un dels millors restaurants del món: Le Baratin, situat al districte 19 de París on la cuinera, de nacionalitat Argentina, disposa d'una carta gastronòmica excel.lent i una bodega, amb alguns dels millors vins que ell ha tastat. Estirant-lo de la llengua em suggereix un gran vi: Chambolle-Musigny, Les amoureuses. El Pinot Noir de la denominació d'origen Borgonya. Com el definiries? - li he preguntat - Amb una paraula: Sensualitat.





Cap comentari

Desa el teu comentari