Escrit i editat per Pep Cassany

Relats i Opinió d'En Pep Cassany Escriptor Català. Girona. Autor de llibres: El carrer dels petons (2018) i Big Bang Amor (2017) Aquest Blog conté relats curts, relats eròtics i, contes infantils. També un munt d'articles d'opinió sobre fets quotidians, l'actualitat de Girona i Catalunya, o del debat nacional i internacional. Tot plegat, tractat des del punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent de l'autor.

Novetats

S'ha acabat la festa


la democràcia s'exerceix amb el vot de tots (SÍ-NO)


Posem-nos seriosos. La festa s'ha acabat. Els qui volem votar, els que no, els qui creuen que no és legal, qui creu que el vot és democràcia. Qui participa, qui mira, qui guarda, qui espera. Tots sabem que hi ha un abans i un després de l'u d'octubre.

He callat molts dies davant les injúries dels qui ens anomenen independentistes sediciosos i ens menyspreen com si fóssim quatre gats. Entenc que han estat víctimes de la informació tendenciosa. Els mitjans partidistes, no els han mostrat la realitat del procés i la transformació experimentada pel poble català. Qui vulgui reflexionar i pensar per un mateix li donaré paraules clau utilitzades en els mitjans de comunicació referint-se a la "cuestión/problema/caso catalan". Divisió. Confrontació. Dos bàndols.

Doncs bé, en el suposat que sigui cert, què ha dut a un 50% de la societat catalana a desitjar amb el seu vot sortir d'Espanya? S'ha de menysprear, fer callar, prohibir, reprimir, perseguir, injuriar a 4 milions de persones que volen expressar els seus anhels en una urna? Creieu que deixarem de pensar i defensar la "idea" de construir un país nou, més just, democràtic i avançat, només perquè ens diguin no. Votar en referèndum és il·legal?

Davant d'un poble que vol exercir el dret d'autodeterminació i l'impossibilitat de reformar les lleis d'un Estat que incompleix les lleis internacionals subscrites, què ha de fer el govern català si li ha estat encarregada aquesta consulta vinculant? És el poble qui ho demana i ells només s'encarreguen de fer-ho possible.

Qui està disposat a renunciar al que creu millor per un mateix i els seus fills?

Esteu d'acord que la democràcia s'exerceix votant?

Entenent-ho així, tots tenim el deure, dret i obligació a expressar-nos lliurement i fer públic els resultats expressats en vots.

Sigui quin sigui el teu vot, no callis. VOTA

Cap comentari

Desa el teu comentari