Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

S'ha acabat la festa




Posem-nos seriosos. La festa s'ha acabat. Els qui volem votar, els que no, els qui creuen què no és legal, qui creu que el vot és democràcia. Qui participa, qui mira, qui guarda, qui espera. Tots sabem que hi ha un abans i un després del u d'octubre.

He callat molts dies davant les injuries dels qui ens anomenen independentistes sediciosos i ens menyspreen com si fóssim quatre gats. Entenc que han estat víctimes de la informació tendenciosa. Els mitjans partidistes, no els han mostrat la realitat del procés i la transformació experimentada pel poble català. Qui vulgui reflexionar i pensar per un mateix li donaré paraules clau utilitzades en els mitjans de comunicació referint-se a la "cuestión/problema/caso catalan". Divisió. Confrontació. Dos bàndols.

Doncs bé, en el suposat que sigui cert, què ha dut a un 50 % de la societat catalana a desitjar amb el seu vot sortir d'Espanya ? S'ha de menysprear, fer callar, prohibir, reprimir, perseguir, injuriar a 4 milions de persones  que volen expressar el seus anhels en una urna? Creieu que deixarem de pensar i defensar la "idea" de construir un país nou, més just, democràtic i avançat, només perquè ens diguin no. Votar en referèndum és ilegal?  

Davant d'un poble que vol exercir el dret d'autodeterminació i l'impossibilitat de reformar les lleis d'un Estat que incompleix les lleis internacionals subscrites, què ha de fer el govern català si li ha estat encarregada aquesta consulta vinculant? És el poble qui ho demana i ells només s'encarreguen de fer-ho possible. 

Qui està disposat a renunciar al que creu millor per un mateix i els seus fills ?
Esteu d'acord que la democràcia  s'exerceix votant?

Entenent-ho així, tots tenim el deure, dret i obligació a expressar-nos lliurement i fer públic els resultats expressats en vots. 

Sigui quin sigui el teu vot, no callis. VOTA

Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes