Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

Amor, roses i llibres
Sis milions de roses per a tres milions vuit-centes mil dones. Un milió sis-cents mil llibres per a tres milions set-cents mil homes.

Aquests són els nombres aproximats. Hi veieu alguna desproporció ?

Sembla ser que, el costum de regalar roses està molt més estès que el de regalar llibres. De fet, regalar una rosa ja no té el mateix significat inicial. Els homes demostraven amb aquest present l'amor que confessaven per la seva dona i que, tot i desconèixer exactament les seves arrels, sabem que data d'abans del 1456 en que les Corts Catalanes, instauraren Festa de Precepte d'acord a l'èxit que tenia la Fira dels enamorats celebrada a Barcelona cada 23 d'abril i freqüentada per nuvis, promesos i matrimonis joves.  

No va ser fins el 1929 en que els llibreters van sortir al carrer afegint-se a la festa. A aquesta acció, avui la definiríem com a Màrqueting. 

No hi ha dubte que les vendes de llibres a Catalunya es concentren per Sant Jordi, com tampoc hi ha dubte que tants llibres es compren a homes com a dones i que, qui té el costum de llegir normalment, més d'un llibre rebrà o comprarà, o que l'amor que significava el regal d'una rosa vermella no es pot multiplicar per dos i per tant, la pretesa festa dels enamorats queda enterrada sota la festa de l'estimació i apreci que tenim envers les nostres  mares, avies, germanes, filles, veïnes, clientes o amigues.

Els nuvis, enamorats o pretendents, què hauriem de fer ara en el Segle XXI per sobresortir de la resta de regals que rebrà lo nostra estimada  en el dia dels enamorats ? Què podem fer per mostrar-li el nostre veritable amor ? Si féssim cas del Màrqueting podrem planejar esdeveniments laterals com per exemple: Fer públic el nostre amor amb un missatge de video projectat en els anuncis previs d'una pel·lícula a la sala del Cinema. Lliurar-li un poema escrit a mà dins un sobre perfumat. Fer pública la relació de parella canviant l'estat a Facebook  Organitzar una escapada de parella a una altra ciutat, recórrer parades i paradetes, escollir la Rosa més vermella i sopar en un restaurant romàntic.

Tot plegat, vist des d'un punt de vista masculí i fa que em pregunti, rebre un llibre és senyal del seu amor ?

Sé que l'amor no te dates i per tant avui, com cada dia, només em cal dir-li que l'estimo.

T'estimo amor.

SI T'AGRADEN ELS RELATS CURTS, ADQUIREIX  AQUÍ EL MEU PRIMER LLIBRE DE RELATS D'AMOR I SEXE - BIG BANG AMOR

Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes