Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

Divorci d'Animals
No hi ha hagut res que l'hagi fet plorar excepte la pena que ha sentit el seu gos quan no ha pogut tornar a casa. La casa. Aquell espai compartit de família on persones i animals conviuen uns amb els altres cercant el seu lloc i intentant conviure amb la resta de la manada.

Ja se sap, de líders només pot haver-ni un i els seguidors, aprenen, acaten i obeeixen les normes i lleis de qui per veterania, rang o caràcter, imposa la seva manera de fer a la resta de la seva manada.

Trenta anys de felicitat fingida. No son pocs, com tampoc es menyspreable el concepte de felicitat. Els trenta anys de joventut que l'han dut a la mitjana edat i a creure's massa gran per recuperar tot el temps perdut i que ara, per mandra, no el permet recomençar.

Caure i aixecar-se. Un esport practicat per tots aquells que traumàtica o serenament, deixen de banda una vida passada i aprenen a reviure de nou per ells mateixos. Saber-se sol i no desitjar-ho fa forat en l'ànim de qualsevol. Trenta anys després, ell no s'hauria pensat mai que la dona li poses les maletes i el gos a la porta.

Ella, es queda a Barcelona. Pis i gossa per continuar amb la seva vida. Ell, pixapins amb Torre a una urbanització prop del mar, li ha tocat marxar cap a la Costa, abans redós de família i caps de setmana lluny del brogit de la ciutat i ara, redós de silenci i soledat. El gos es l'únic que l'espera a la porta de casa quan torna i l'únic amic qui li fa costat. Pel bo i pel dolent, diuen que els gossos se semblen als seus amos i aquest, no li agrada quedar-se a la casa de la platja.

Té una vida de gos o com bé diu ell, de gossa. Em comenta que les bèsties només van altes cada sis mesos i per tant, és l'únic moment en que els ve de gust trobar parella puntual. Per més que ho assumeixi, preferiria semblar-se més al seu amic, l'Elvis, mescla andalusa de gos petaner i Pit Bull, més dòcil que cap altra bèstia grossa que pugui conèixer. Li agradaria trobar una parella nova cada setmana tot i que no es queixa i en tot cas, a falta d'ocasions, on millor es troba es a braços del seu amo.

Segurament, això es collita pròpia, comparteixen hàbits de lectura. Filosofia. Es concentren, es miren i reflexionen del que els ha succeït darrerament. Pixapins lluny de casa, sols, desats i abandonats, amb l'esperança de trobar l'encaix que els permeti ser novament ells mateixos. Gaudir de la Torre, els amics i la família. Tornar a casa per Nadal i no tenir de baixar constantment a la ciutat ni a Bodes Batejos ni Comunions. 

Amics meus, ja sabeu que ens han explicat: Crisis es igual a oportunitat i per tant, capítol passat resta a la memòria, encara que hi hagi a qui li agradi recordar-los amb enyorança,amb el fals pretext que "qualsevol temps passat va ser millor". Personalment només puc explicar-vos que per a mi, les experiències com aquesta són part de les meves vides viscudes i per tant, amb aquest bagatge afronto, amb curiositat, el que em vulgui deparar la propera.

El rei ha mort. Visca el rei del Rock.

SI T'AGRADEN ELS RELATS CURTS, ADQUIREIX  AQUÍ EL MEU PRIMER LLIBRE DE RELATS D'AMOR I SEXE - BIG BANG AMOR

Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes