Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

Si en dubtes, no és amor.
Un bon amic, ha compartit en el seu mur de Facebook un article anomenat "¿ Que me ocurre, porqué ninguna pareja me dura ?". Crec, que el títol li va cridar l'atenció i després d'una lectura ràpida en diagonal, vaig encetar el debat que ens proposava. Quina es la nostra opinió ?

Vint-i-quatre hores després de publicar aquest post, no ha generat debat. O bé, tothom es guarda la seva opinió o la resposta es tan complex que es fa impossible fer-ne un resum de quatre ratlles. En el meu cas, vaig creure que el tema era prou rellevant com per a dedicar-li una estona i escriure aquesta rèplica.

Bàsicament, el seu autor "Javier Muro" ens proposa fer canvis en la nostra manera d'actuar una vegada ja tenim parella. Ve a dir, estem més interessats a trobar-ne una de nova que no mantenir la que tenim i entre d'altres, es basa en nombre de resultats d'entrades que ens ofereix google a les preguntes, com trobar parella, com mantenir-la o què fer si perdem la parella.

En un primer moment, el que més em va cridar l'atenció va ser la pregunta. Era tan evident la resposta que no em vaig poder estar de contestar. Si una parella no et dura, es de calaix que no en estàs enamorat o no te l'estimes o bé, la parella que has triat no està enamorada de tu i no t'estima. Encara que sigui evident, valdria recordar el tópic 50/50. El grau de implicació ha de ser el mateix en els dos membres de la parella.

Quan estimes a algú i tens la sort de ser correspost en el mateix grau, ets sents segur. i saps que en part, l'amor consisteix en aquests pilars confiança, respecte, estimació, etc.., per això mai et faràs aquesta pregunta i molt menys, preguntaràs a Google per tal de cercar respostes estúpides.

Qui serà el boig que sentint-se ple d'amor, correspost, no es sent satisfet i continua pensant en el per què no li duren les parelles ?. Entenc que només hi ha una resposta evident, es aquell que s'auto-enganya i vol creure que estima i és estimat quan en realitat, només es un desig.

Quan creus que el camp del veí es més verd o creus que potser existeixen camps més verds, senzillament, aquests dubtes, només tenen una interpretació. La persona que has triat com a parella no és l'adequada.

L'amor es incondicional. És irracional. No fa mal. Et complementa. La teva parella forma part indissoluble de tu, de la teva vida, del teu camí. No t'anul·la si no que et fa millor persona, millor company, millor pare, millor amic.

Quan canviem el incondicional pel condicional i vinc a dir, si fa això, si té això, si diu... es quan els dubtes acaben per generar preguntes com l'article que ha generat aquest post. Només pregunta qui cerca resposta i per tant, qui s'ho està preguntant vol dir que té aquest problema.
Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes