Escrit i editat per Pep Cassany

Relats i Opinió d'En Pep Cassany Escriptor Català. Girona. Autor de llibres: El carrer dels petons (2018) i Big Bang Amor (2017) Aquest Blog conté relats curts, relats eròtics i, contes infantils. També un munt d'articles d'opinió sobre fets quotidians, l'actualitat de Girona i Catalunya, o del debat nacional i internacional. Tot plegat, tractat des del punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent de l'autor.

Novetats

Les quatre estacions.

Les quatre estacions per en Pep Cassany


Llegeixo a la Wikipedia que existeixen quatre mètodes per dividir l'any en estacions.: L'astronòmic, el meteorològic, el fenològic i el tradicional irlandès/asiàtic. Bàsicament i seguint el mateix ordre, el primer es basa en esdeveniments astronòmics d'acord amb la posició de la terra respecte al sol, el segon, en esdeveniments climàtics, sobretot en la temperatura; L'enològic a partir dels esdeveniments relacionats amb els canvis a la natura en el pas del temps (fauna i flora) i finalment, el tradicional asiàtic/irlandès basat en la insolació o radiació solar.

Allò que ens resulta tan obvi al comú dels mortals, la divisió dels anys en estacions, Primavera, Estiu, Tardor i Hivern, és resultat de l'observació científica. Val a dir, que cada mètode, com a resultat, dóna una data d'entrada i sortida diferent.

Coneixement és sinònim de Ciència i aquesta es qualifica així com a un sistema ordenat de coneixements estructurats que s'obtenen de l'observació i experimentació en un entorn i mètode científic.

Excepte les matemàtiques que són exactes, les altres branques de les Ciències disposen del principi de certesa amb la possibilitat de ser millorades o discutides dins l'entorn acadèmic.

Tot aquest preàmbul científic em serveix com a introducció d'aquest escrit que, vol parlar en termes col·loquials, d'una de les Ciències més discutides i discutibles. La que tracta de l'estudi i tractat de l'ànima. La Psicologia.

Els Psicòlegs estudien i treballen segons diferents teories i corrents i per postres, a cada cantonada els apareix una competència deslleial, sense estudis, coneixements i amb un gran perjudici per a la seva professió. Nosaltres.

Sembla que tots coneixem les raons de la conducta humana del veí i per tant, ens omplim la boca per parlar i dirigir la ment d'una amistat, família o coneixença, com si nosaltres, bruixots, disposéssim de totes les respostes.

Benvolgut lector, pren consciència i no facis com jo, sense saber-ne res de meteorologia, he gosat fer-ne un article. Doneu-li al Cèsar el que és del Cèsar i per tant, no us creieu amb capacitat de resoldre els problemes dels altres quan a casa vostra, segur que també en teniu.

Cap comentari

Desa el teu comentari