Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

Les quatre estacions.Llegeixo a la Wikipedia que existeixen quatre mètodes per dividir l'any en estacions.: L'astronòmic, el meteorològic, el fenològic i el tradicional irlandès/asiàtic.Bàsicament i seguint el mateix ordre, el primer es basa en esdeveniments astronòmics d'acord amb la posició de la terra respecta al sol, el segon, en esdeveniments climàtics, sobre tot en la temperatura; L'enològic en base als esdeveniments relacionats amb els canvis a la natura en el pas del temps (fauna i flora) i finalment,  el tradicional asiàtic/irlandès basat en la insolació o radiació solar.

Allò que ens resulta tant obvi al comú dels mortals, la divisió dels anys en estacions, Primavera, Estiu, Tardor i Hivern, és resultat de l'observació científica. Val a dir, que cada mètode, com a resultat, dona una data d'entrada i sortida diferent.

Coneixement es sinònim de Ciència i aquesta es qualifica així com a un sistema ordenat de coneixements estructurats que s'obtenen de l'observació i experimentació en un entorn i mètode científic.

Excepte les matemàtiques que són exactes, les altres branques de les Ciències disposen del principi de certesa amb la possibilitat de ser millorades o discutides dins l'entorn acadèmic.

Tot aquest preàmbul científic em serveix com a introducció d'aquest escrit que, vol parlar en termes col·loquials,  d'una de les Ciències més discutides i discutibles. La que tracta de l'estudi i tractat de l'ànima. La Psicologia.

Els Psicòlegs, estudien i treballen segons diferents teories i corrents i per postres, a cada cantonada els apareix una competència deslleial, sense estudis, coneixements i amb un gran perjudici per a la seva professió. Nosaltres.

Sembla que tots coneixem les raons de la conducta humana del veí i per tant, ens omplim la boca per parlar i dirigir la ment d'una amistat, família o coneixença, com si nosaltres, bruixots, disposéssim de totes les respostes.

Benvolgut lector, pren consciència i no facis com jo, sense saber-ne res de meteorologia, he gosat fer-ne un article. Doneu-li al Cèsar el que es del Cèsar i per tant, no us creieu amb capacitat de resoldre els problemes dels altres quan a casa vostre, segur que també en teniu.

Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes