Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

Carícies emocionalsHe sentit a dir que l'ésser humà té quatre necessitats bàsiques. Aliments, aigua, oxigen i carícies. Les tres primeres les reconeixem tots, però la carícia, qui la qualificaria de necessitat bàsica ? La carícia no és només el contacte físic plaent sinó la complicitat d'una mirada, un gest o una sintonia amb un altra persona en senyal d'aprovació o ànim. Tots necessitem de tots.

Preferim el dolor a la indiferència. Ens revelem descaradament contra ella a fi de cridar l'atenció i obtindre un recolzament positiu o negatiu.

Tots necessitem carícies positives. Ningú vol tenir al seu voltant persones que tinguin influències i comportaments tòxics.  L'egoisme, la mentida, el despreci, l'humiliació pot aconseguir enfonsar a una persona i a tu,  no t'aporta cap valor positiu en la competició que t'has creat tu mateix per a superar-la.

La cooperació enlloc de la competició contra un altra, us farà créixer com a equip. Quan et compares amb algú altra, perds.

Per tant, tracta als altres com voldries ser tractat. Fes-los saber el teu oferiment de compromís i confiança. Si el tractes per el que creus que es, seguirà essent el que es. Si el tractes com el que pot arribar a esser, aportant-los la teva confiança i esperit de cooperació, es convertirà en allò a que estava cridat a ser.Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes