Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

Dones, ens feu més por que una pedregada !Hi ha qui encara creu que per a entendre a la parella, ens cal un manual, de la mateixa manera que tots plegats compraríem el manual de instruccions per criar al nostre fill. Tres llibres editats i reeditats com a grans Best Sellers i que un cop llegits i rellegits, mai trobarem prou encertats.

El  manual per a entendre a un home, hauria de passar de mares a filles i com a llegat familiar. Certament, les generacions passades hi haurien escrit molts capítols doncs, les àvies, besàvies o rebesàvies no es separaven ni divorciaven dels seus homes i només la mort els separava d'ells.

Segurament, el llibre dels secrets familiars de com aguantar al costat d'un home, no tindria masses planes. Ja se sap, l'home era primari i la dona secundaria. Feu-ne escarni d'aquest comentari doncs, té tots els significats que li vulgueu donar.

Els homes som primaris i bàsics. El tòpic del si vol dir si, no vol dir no i m'agrada o no m'agrada  es cert. No cal que li doneu més voltes. Senzillament, interpreteu les nostres respostes amb el vostre manual i nosaltres, sabedors d'aquestes imprudències femenines, ja no sabem quan hem de dir si o no i en tot cas, com acabareu interpretant la nostra resposta. Ens feu més por que una pedregada.

Quatre dones disteses al davant d'una copa de vi i una conversa al voltant de cercar parella, em permet prendre apunts i oferir-vos resultats estadístics veraços: Una no en vol, però li hauria agradat i ves a saber, segurament si que li agradaria sempre que ell es quedés a casa seva. L'altra si que en vol, però els que ha conegut, li agraden i no li agraden depen del dia i el moment. En tot cas, encara està vivint del passat que no va ser i per tant, no pot avançar. El que vol la tercera ja és més complicat, un amic amb dret a cuixa exclusiu per a ella. Vaja una parella que no enredi. Finalment, hi ha qui ho té més clar. Una diu que diu SI vull. El vol que li digui i li pregunti SI VULL i en tot cas, quan el trobarà, no el deixarà sortir de casa.

Resumint, a base d'hòsties se'n aprèn. Com diuen en el poble més lleig del món, on per cert, estadísticament hi viuen les dones més boniques, tant tens, tant vals.

Pels qui feu cas del refranys populars recordeu que en hi ha un de ben nostrat: "Qui no carda a Olot no carda enlloc" i un altra desconegut per mi, "si vols cardar segur, ves a Besalú".Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes