Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

Sense sorollUna altra entitat de rellevància social en aquest cas, per la Vila de Lloret, normalitza la participació de les dones en els seus òrgans de govern. Des de fa uns anys, les dones ja podien formar part de l'Obreria en ple dret i per tant, només calia temps per tal que una d'elles arribés al càrrec d'Obrer de Santa Cristina.

Certament, aquesta ha estat la voluntat del socis de l'Obreria doncs, de manera democràtica cada dos anys escullen i renoven a dos dels quatre obrers. 

Aquest procés no seria extraordinari si no fos el cas que l'Ester Mas ha estat la primera dona escollida en els 662 anys d'història de l'Entitat. 

Tot canvi comporta trencadisses i en aquest cas, s'esbocina l'històric costum que sigui un home qui faci d'Obrer. Aquest fet no es de gust de tothom, doncs hi ha qui creu que les tradicions centenaries ho son gràcies a la tossuderia d'aquells que han fet que perduri.

Si algú podia aportar consens o majories és sense cap dubte l'Ester Mas. D'arrels Lloretenques, fidel complidora de les tradicions, col.laboradora en les tasques que se li encomanen, persona de bon cor i socialment coneguda i respectada tant en l'àmbit personal com en el professional.

A partir del moment que va ser escollida com a Obrer, en cap moment va creure's amb l'autoritat moral per imposar la seva sortida i acompanyament de la quarta obrera. Senzillament, va esperar a saber l'opinió dels seus companys i amb la sabiesa del saber fer, orgullosa, com a dona, obrer i representant de l'Obreria de Santa Cristina, recollí i acompanyà a la quarta balladora per fer cap a la Plaça de la Vila.

Ester, el teu somriure va omplir la Plaça. Gràcies per ser com ets !

29 de juliol de 2016:

Publicat a la web de El Periódico de Catalunya: http://www.elperiodico.com/es/entre-todos/participacion/una-dona-obrer-santa-cristina-80240#

Publicat al Diari de Girona : http://www.diaridegirona.cat/opinio/2016/07/29/cartes/796385.html

Publicat al Punt Avui: http://www.elpuntavui.cat/opinio/article/23-lectorescriu/992631-sense-soroll.html
Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes