Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

El perfum de Nadal


Articles d'opinió i relats curts en català d'en Josep Cassany


Puja la temperatura. No es una nit com qualsevol. Es la nit de Nadal. I sembla extrany, però em cal dir, que aquesta es la nit més calenta de l'any. 

Sense calefacció, ni alcohol. Tan sols una conversa.

Escull una parella d'acord amb l'olor personal que despren. Les feromones. Puja i baixa la líbido de qui primer, t'agrada físicament, t'atrau intel.lectualment i finalment, quan arribes a la pell i la tastes, decideixes repetir l'experiència o no tornar-te ni acostar.

En una taula on no hi ha família, clàssicament entesa, les amistats passen a ser la família recorrent.

La família que  valorem en el dia a dia, aquella que avui hi es i demà no hi es. La recorrent. Aquella que triem. La família capaç de parlar de sexe sense complexes en una calida nit de Nadal.

Per als qui tenen valors catòlics i cristians, aquesta es una conversa i un escrit, on no poden trobar forat. Per a la resta, tan se val escoltar per aprendre, com expressar opinió per atraure, doncs en un sopar on tres i tres no fan sis, encara que tres parelles sortirien, qui escolta i no vol expressar, qui explica vol imposar i qui diu, que ni fu ni fa, acabarà per ficar-se al llit amb el menys pensat.

Mentre escric escolto les rialles dels amics.

Mengen maduixes amb xocolata i les mullen amb cava del Priorat.

Ves a saber, una nit de Nadal calenta, sinó l'heu coneguda, us recomano reservar-ne plaça per l'any vinent, que encara que no siguem tots, o no siguem els mateixos, a l'edat que tenim, sense paranys ni mentides religioses, paga la pena haver-la viscuda al seu costat.

Permeteu-me doncs abandonar-vos. Em toca atendre als amics. Ves a saber com acaba la nit, o la matinada. 

Només m'enduré el que hauré viscut.

Nanit i bon hora.


Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes