Escrit i editat per Pep Cassany

Relats i Opinió d'En Pep Cassany Escriptor Català. Girona. Autor de llibres: El carrer dels petons (2018) i Big Bang Amor (2017) Aquest Blog conté relats curts, relats eròtics i, contes infantils. També un munt d'articles d'opinió sobre fets quotidians, l'actualitat de Girona i Catalunya, o del debat nacional i internacional. Tot plegat, tractat des del punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent de l'autor.

Novetats

No hi ha dubte. Les enquestes ens enganyen

Opinió política de Catalunya, Pep Cassany


Amb el mateix dret que té qualsevol polític a desitjar els millors resultats electorals pel seu partit, sembla que també té dret a voler enfonsar a l'oposició. Així doncs, d'acord als principis d'igualtat, exerceixo el meu dret a desitjar i expressar el que crec millor per a nosaltres i als nostres hereus. Esdevenir un nou país dins Europa, en forma de República. Independitzar-nos d'Espanya un país que ens menysprea, espolia i reprimeix.

Si abans les meves raons per desitjar la Independència de Catalunya es basaven en els meus senyals identitaris i culturals de pertinença a aquest país, d'un temps ençà han quedat en segon terme. He escoltat la veu i voluntat dels meus veïns per construir-ne un de nou, on entre tots, governant-nos a nosaltres mateixos, sense corrupteles polítiques i amb la convicció de ser consultats cada vegada que fos necessari decidir el nostre futur. Un Estat on les lleis s'ajustessin a les necessitats dels seus ciutadans i aquests, se sentin acollits i protegits no com ara, reprimits o sotmesos a lleis que mai han votat.

Molts de nosaltres desitgem formar part d'un país on només els petons ens tapin la boca. Serà més modern, invertint en Innovació i Desenvolupament. Serà més actiu, millorarem les xarxes de comunicació entre pobles i cap a la resta del món. Disposarem de trens capaços de connectar-se a l'ample de via Europeu, Aeroports amb arribades i destinacions internacionals i, ports de mercaderies més grans i eficaços.

Volem formar part d'un país socialment avançat doncs, ningú vol patir ni saber de ningú que resti desemparat. Una societat més justa i honesta, on qui més paga més s'enorgulleix de contribuir més en benefici propi i de tots. En definitiva, un país d'avenços.

El pròxim dia 21 D, sigui quin sigui el resultat, no s'enfonsarà el món. Si més no, això diuen les enquestes.

Hi ha tres tipus d'enquesta, les nostres, les seves i les urnes. Si el resultat depèn de mi, el bloc republicà aconseguiria la majoria dels vots i deixaria en posicions testimonials als partidaris de l'unionisme. Just al contrari, del que desitjarien el bloc de partits que ara ens estan avassallant amb l'article 155 de la Constitució Espanyola, de la mateixa manera que s'han encarregat de declarar inconstitucionals la major part de les lleis catalanes aprovades en el Parlament.

Si els vots a hores d'ara no estan decidits, res farà que canviïn de bàndol. Ja no parlem de partits ni polítiques, tan sols de partidaris d'un nou Estat Català o Espanyol. Votarem per sentiments de pertinença a una nació o altra. Per creure que una o altra és la millor opció per a nosaltres i per la nostra família. I en aquestes qüestions, està tot decidit.

En aquestes eleccions sembla que tothom si troba interpel·lat i vol exercir el seu dret i responsabilitat a votar. Votaran els que no ho fan mai, els qui tant els feia qui governava Catalunya i qui creia que mai hauria vist proclamar una República Catalana. Votarem un dia laborable, la setmana abans de les festes de Nadal i jo em pregunto, aprofitaran les quatre hores per anar a votar o anar a comprar? La suposada majoria silenciosa està tan implicada com nosaltres els sobiranistes, defensors de les urnes i viatgers de cel i terra en la defensa dels nostres drets?

Malauradament crec que res canviarà. Cap de les dues posicions guanyarà clarament. Ningú esclafarà a ningú o sembla que això preveuen les enquestes "no manipulades" dels mitjans internacionals. Pel que sembla no hi ha cap vencedor clar i sembla, la suma dels escons dels partidaris del procés obtindran el mateix nombre de representants, conformant així, una dèbil majoria absoluta. Entre els partidaris del bloc nacionalista espanyol, aquells qui han radicalitzat més el seu discurs augmentaran el percentatge de votants i el nombre d'escons. Ja us ho dic ara, serà fastigós. Ens tractaran altra vegada com a babaus.

Si abans no teníem un país dividit, ara el tenim. Votarem els defensors de les urnes i els que justifiquen la violència per impedir-nos votar lliurement. Votarem els que defensem la construcció d'un nou país i els que volen continuar formant part d'Espanya. Votarem nosaltres i tots els partits votats es creuran guanyadors.

En qualsevol cas, esperem que aquest any no s'avanci la data del tió doncs, ja sabem a qui li tocaria rebre.


--
Per:
Pep Cassany.
Escriptor

Cap comentari

Desa el teu comentari