Escrit i editat per Pep Cassany

Relats i Opinió d'En Pep Cassany Escriptor Català. Girona. Autor de llibres: El carrer dels petons (2018) i Big Bang Amor (2017) Aquest Blog conté relats curts, relats eròtics i, contes infantils. També un munt d'articles d'opinió sobre fets quotidians, l'actualitat de Girona i Catalunya, o del debat nacional i internacional. Tot plegat, tractat des del punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent de l'autor.

Novetats

Mentides i una veritat


quina és la veritat no dita, segons Pep Cassany


Compto cinc tipus de mentides. La que no vol fer mal, la destructiva, les malicioses, l'autoengany i les compulsives. Jo crec que els polítics i els amants les dominen totes per igual.

Els programes electorals sovint fan servir les mentides pietoses o d'autoengany, aquelles que prometen el que agradaria a tothom en un món ideal però que els partits saben impossibles de complir. Talment la parella quan et promet que sí, ho farà, un dia, et deixarà.

La teva parella t'arribarà a conèixer tant o més que tu mateix i així, sap fer-te mal sense quedar malament. Són les mentides malicioses que parlen malament de companys, amics o família fent-los quedar com draps bruts i a elles com a Sants. Els polítics també les utilitzen quan parlen dels partits polítics amb qui es disputen el mateix electorat doncs, asseveren que els rivals retallaran els drets socials o augmentaran els impostos.

Mentir compulsivament només està a l'abast dels líders polítics i de les parelles més manipuladores. Tots plegats volen convertir-se en el centre de la teva atenció i amb paraules boniques, et prometen tot allò que vols escoltar i tu estàs disposat a creure. Si per bonhomia t'empasses la primera mentida o no li dónes importància, tornaran a provar d'enganyar-te i cada cop, la mentida creixerà de proporció i importància.

De tots aquests tipus de mentides, la que em sembla més insultant és l'autoengany. Tomba voluntats, destrueix la teva dignitat, fa mal als altres quan contemplen la teva pròpia destrucció i, havent-te enganyat una vegada i sortint-ne no massa masegat, ho tornaràs a provar de fer una vegada i una altra.

Tothom ha experimentat amb la mentida i reconegut als grans mentiders. Ara mateix, qualsevol notícia política ens arriba amb només un 50% de veracitat. Fins i tot, davant proves evidents, es continua dubtant d'ella. Fa fàstic escoltar tot un Ministre negant la repressió policial mentre veus les imatges. D'altra banda els amants, promesos d'amor etern, posen data de caducitat als seus sentiments i per tant, tot allò que un dia varen prometre avui neguen haver-ne parlat.

Envoltats de mentides, on s'ha amagat la veritat? La veritat només la trobes quan tanques els ulls per dormir.




Cap comentari

Desa el teu comentari