Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

M'estimo

Tot un repte, estimar-se a un mateix. No de manera narcisista, ni egoista, si no per entendre que en l'estimació que pots tenir-te rau el respecte que has de mantenir per la teva persona, per acollir a la felicitat i cal aprendre i saber, rebre i donar, l'amor.

Donar-ho tot, sí, quan realment ets sents tant ple de felicitat i amor que, per més que en donis, mai s'acabarà.

Valorar l'estimació que un s'ha de tenir per un mateix. Entendre que un ha de posar-se guapo per sentir-se be, preparar per menjar el plat que més t'agrada, fer i desfer essent amo i senyor de tu mateix i per tot plegat, obtindre felicitat.

Fa poc vaig llegir que la felicitat era el resultat de sumar les petites coses. Detalls. La felicitat no és pels que més coses materials acumulen, ans el contrari, la felicitat es troba en cada cosa que fas d'acord amb la teva manera pensar, creure i actuar coherentment.

Fer per fer, fer les coses de mala gana o bé, contra la teva manera de fer, creure o ser, només t'aporta indiferència, avorriment, disgust o emprenyades.

No fer, per no ferir, per no molestar, per creure's incapaç, per haver-hi d'altres que diuen ho fan molt més be que tu, pot dur-te a creure que, no et sents valorat per un altra. Menyspreat.  Quan en realitat es la teva propia inseguretat i estat d'ànim i estimació quí no planta cara, contesta, protesta i intenta, fer-ho, ser-ho o, creure, que si mai ho intentes, mai no ho sabràs.

Mirant cap al nostra interior, res podem comprar. No podrem comprar més memòria, ni adquirir més habilitats, més coneixements, més estimació si no treballem en cada una de les mancances que nosaltres mateixos ens reconeixem. 

Estimar-nos com som i saber que, tot el que fem per nosaltres resulta beneficiós per qui ens envolti.

Estima't i fes-te feliç.

Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes