Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

El temps es relatiu
Arriba tard. Ell, un home que es posava nerviós davant la manca de puntualitat britànica, avui li ha tocat  tornar a escoltar que anava tard. No li calia disculpar-se, tenia motius per la tardança. Quan tot va succeir, hauríeu d'haver vist les cares d'estranyesa dels amics. Una vegada li podia passar, però dos, ja eren figues d'un altra paner.

De resultes, la seva vida va canviar com un mitjó. Va començar a arribar tard a tot arreu i fins i tot, va de deixar de donar excuses ni fer trucades. Deixava de presentar-se en una o altra trobada amb la família i va donar-se que d'amics, pocs li en quedaven.

Qui més el coneixien i estimaven, li deien el mateix. Vols dir que no vas molt tard ?

Jo us diria que ara se'n adona i es resigna. Assumeix la seva responsabilitat i per tant, les conseqüències dels seus actes. No te massa paciència però aviat ho superarà. El temps  ho posa a tot al seu lloc, o això diuen. Es fan grans.

Ha fet noves amistats,semblants a ell i les seves circumstàncies. Les antigues, hi ha vegades que prefereixen que no hi vagin, encara que ell ho té molt clar, tan li fot, tot va canviar i per tant, a qui no li agradi, que no el convidin. No deixa d'anar enlloc, encara que ja no va on sap que no els volen o si va allà on els conviden, marxa quan li dona la gana o creu que es fa tard.

Va canviar de cotxe, de l'esportiu descapotable a l'utilitari de cinc portes. Ni es pot, ni vol còrrer. Els dies en que cronometrava el temps que trigava en arribar d'un lloc a altra, han acabat. Molts a la seva edat, comencen una segona joventut on anar al cinema, a sopar amb els amics, viatjar o disposar lliurement del seu temps, és l'opció més habitual per a recuperar el temps perdut. L'home proposa i Deu disposa. Això li deien els seus pares.

El temps es relatiu i així ho argumenta. Qui no ho ha fet abans, ho farà després.

Quan de gran, tens fills petits, qui arriba a l'hora ?

Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes