Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

Carta d'un republicà a Ses Majestats els reis de l'Orient

Articles d'opinió i relats curts en català d'en Josep Cassany


Benvolguts Melcior, Gaspar i Baltasar,

De petit, no hi havia festa que m'agradés més, que la vigília del vostre dia de reis, doncs l'endemà, hi havia més il·lusió que no pas resultats doncs, pel que sembla,  tot i viure al primer pis la vostra escala només era de tres graons. Sembla ser, que la llargada de les escales va per barris i en el nostre, us tocava fer escalada i per tant, poques coses podíeu dur al damunt.

Any rere any i ja en fan tota una colla, puntualment he estat dels primers en venir-vos a saludar. De lluny, com tothom. Apedregat pels vostres caramels, excepte aquells anys  en que l'ajuntament us va prohibir aquesta salvatjada de repartir càries per a tots els nens, això si, sense importar en aquest cas del barri on veníem.

Aquest ha estat un any especial, la pluja ha deslluït l'estada al vostre campament reial, encara que per primer cop, la gent espantada per les galletades d'aigua que llençava Sant Pere des del cel, he pogut saludar-vos en persona.

Renoi Majestats ! jo, com li va dir la Rahola al presentar-se davant del Borbó Espanyol, la meva feina d'aquests anys ha estat deixar-vos sense feina, mal que em pesi, doncs seria millor que fóssiu vosaltres qui us hi deixéssiu la cartera en cada un dels "regalets".

Encens, or i mirra, tres presents de tres reis tot poderosos per honrar el naixement del Déu rei, s'ha traduït en consumisme desfasat, de tothom, per a tothom, excepte els tres que hagin nascut sota una estrella. Sembla doncs, que s'ha girat la truita, fins i tot pels catalans.

Tot i això, la il·lusió de cada any al veure-us  passar en cavalcada, em fa cridar la vostra cançó tot esperant que aquest any si, us posareu les piles i arribareu a tot arreu. Ja no us calen escales de tres graons, tal com mana l'anunci de l'ascensor de l'escala de casa, el 24 era reservat per la vostra competència i avui, us l'hem reservat per a vosaltres.

Jo que he estat tan bon minyó i no deixo de creure en la màgia dels vostres actes, m'agradaria demanar-vos uns presents que ens facin contents als "nens grans" de les famílies: Salut i feina.

El meu dimoni interior crida i conscientment m'empeny a demanar-vos que feu, si podeu, una mica més de màgia: Podria ser un estat propi per Catalunya, sense polítics corruptes ni aprofitats que vulguin ocupar el lloc dels qui hem fet fora o enganxat robant ?. 

Finalment demanar-vos pau i joia a tot el món i sobretot, comenceu per casa vostra. Ja se sap, ningú es profeta a la seva terra.

Espero ser mereixedor dels vostres presents i amb tota la il·lusió i estimació que us professo, resto a la vostra disposició per si cal, resoldre qualsevol dubte o escoltar els vostres suggeriments.

Afectuosament,

Salut i República


Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes