Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

Calcetes

Articles d'opinió i relats curts en català d'en Josep Cassany


No et posis al meu llit en calcetes si em demanes que et respecti mentre, el que vols, es que et foti canya !!

Així m'explicaven com son de complexes les relacions de parella als quaranta. Mentre que uns ja venen de tornada, en la pujada dels altres, amb ganes d'emportar-s'ho tot pel davant, asseguren que la relació entre home i dona no pot ser cap altra que la de parella. Entre home i dona, no hi ha amistat que valgui.

Si convides a una dona a sopar, sempre que accepti, es de suposar que també accepta la possibilitat que hi hagi postres, mentre que tu, inconscient dels pensaments d'una dona, encara penses que el fet que accepti sopar amb tu es perque encara creus que et queda un llarg camí per recorrer abans no la sedueixis.

Perds el temps i els hi fas perdre. Encantat, asexuat o amanerat. No saben ben be com qualificar-te doncs, si no els proposes una nit de sexe vici i perdició, el teu comportament no te cabuda dins els seus paràmetres i per tant, cal buscar etiquetes envellides i antiquades per a intentar trobar com qualificar aquesta situació de nou.

Els hi has perdut el respecte. Acabes de donar un cop baix a la seva linea de flotació. Serà que no t'agraden, que no les trobes atractives  o que senzillament, no et provoquen el suficient per tal que paguis un sopar amb final feliç ?

Calsses de sopar:
1)  L'hamburguesa del Mc Donalsds, inqualificable i per tant, no apte per tornar a quedar amb aquella persona que t'ho proposa. 

2) Sopar de tapes, perquè realment el que vols es desfer-te del personatge que et dona opció a marxar després de la cervesa i abans no els deixis pitjor del que ha arribat, acceptes compartir un platet que acabarà pagant ell, no sigui que a sobre que no vols res amb ell, et toqui pagar a mitges el sopar.

3) Sopar informal que toca pagar a tots dos per igual. Ves a saber, poca cosa li interessa de mi, per tal que em toqui pagar la meva part, quan en realitat, ha estat ell qui m'ha convidat i encara gràcies que jo he acceptat i potser, m'hauria agradat acabar amb cafè i postres. Encara gràcies, ves a saber, que potser hi haurà una segona versió del sopar, que si es la número 4 acceptaré, però si proposa la 1 o a la 2, aquest està atontat i no m'interessa.

4) M'he vestit i arreglat, perfumat i depilat. Avui triomfo com la Coca Cola. Paga ell. M'ha convidat. Al restaurant d'avui es menja amb forquilla i gabinet. Hi ha cambrers, atents, primer, segon i postres. Cafè, copa i propina. Avui si. Què vol aquest home de mi ? Que s'ha pensat ?

De situacions en trobem moltes. Algunes més divertides que d'altres, en tot cas, tants caps tants barrets. També hauria pogut parlar de dormir al llit de l'amiga, que ho fa en calcetes, amb la prohibició expressa aquesta nit, de passar a l'acció. La respectes i com a home de seny, et repenses si per una nit, et vols perdre les dos-centes que poden venir al darrera.

Si finalment no hi ha una seqüela, una segona part on les calcetes ja no arribin del llit al sofà, quedes de la mateixa manera que quedaries amb l'opció 1) d'hamburguesa. Ni per ella, ni per cap d'altra, doncs la teva reputació queda per terra i no cal que t'hi esforcis doncs no hi haurà recompensa en cap d'altra dona d'aquell grup i, si et descuides, de cap altra del grup que comparties amistat a la xarxa.

O sigui, homes dels quaranta als cinquanta, tallats encara per la manera de fer el EGB. Si convides a una dona a sopar i accepta, recorda que espera postres. En tot cas, no son a la carta i per tant, fes el que tinguis de fer. Insinua't, esforça't i si et diu que sí, sense calcetes del llit al sofà !!

Bona nit i tapa`t !

Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes