Escrit i editat per Pep Cassany

Relats i Opinió d'En Pep Cassany Escriptor Català. Girona. Autor de llibres: El carrer dels petons (2018) i Big Bang Amor (2017) Aquest Blog conté relats curts, relats eròtics i, contes infantils. També un munt d'articles d'opinió sobre fets quotidians, l'actualitat de Girona i Catalunya, o del debat nacional i internacional. Tot plegat, tractat des del punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent de l'autor.

Novetats

Melangia

La melangia d'en Pep Cassany


A vegades, m'envaeix la melangia d'un temps passat. Cançons que em recorden bons moments. Lletres que em traslladen a històries passades. Per a cada moment una cançó, la meva vida està escrita amb lletres i acords.

En la meva recerca de noves experiències, quan jo tenia dotze anys, també vaig intentar descobrir en els acords d'una guitarra, la lletra d'una cançó o més endavant, com explicar els meus sentiments amb música i lletra. Per sort de tothom, es va quedar en intent i no varen quedar registrades al YouTube ni res semblant. Prou en tinc, que de tant en tant, encara trobo aquella carpeta que, imitant les bates del col·legi a ratlles blanc i blaves, amago aquells papers mal escrits amb melodies i lletres d'amors i desamors d'infantesa.

No sóc musicòleg, ni tan sols tinc un estil de música que em defineixi. He passat de les cançons de foc de camp, a Llach, Bruce, Michael Jackson o Manzanita quan convé. Tot just avui, encara algú se n'ha adonat que trio les meves cançons per les lletres i no pels estils.

Sembla que tinc la necessitat de transmetre el que potser no puc o no sé dir. Com molts de vosaltres, els sentiments em corren per dins. Incapaç d'abaixar cuirasses, incapaç de transmetre amb paraules boniques o gestos romàntics.

Les persones que s'han atrevit a mirar rere les pedres del meu castell, fortament emmurallat i objecte de tants assalts i batalles perdudes, han tingut l'oportunitat de conèixer els racons dels meus carrerons interiors. Com a tota ciutat, hi han places, avingudes, carrers i carrerons estrets. Fora de rutes turístiques i de l'abast de vianants sense escrúpols, es poden trobar carrerons sense sortida que, vés a saber, potser amaguen les cases més maques de la meva ciutat.

La melangia serveix per fer un pas enrere, mirar endavant i escollir el camí que vols seguir.

--
Per:
Pep Cassany.
Escriptor

Cap comentari

Desa el teu comentari