Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

Blau, mar, sal, aire,

Articles d'opinió i relats curts en català d'en Josep CassanyQuan el silenci m'envolta, m'estimo la vida.

El silenci m'omple de sentits tots els buits. Escolto com respiro, assaboreixo l'aire, absorbeixo la llum i admiro al gran blau. Sento com l'aigua busca el camí per tocar la meva pell.

Observo el rellotge que calcula el temps de tranquil·litat.

Expiro i les bombolles s'amunteguen per sortir en direcció contraria a la meva voluntat de continuar baixant. El descens es controlat, obro els brassos, separo les cames. Descens lliure.

Inflo el jaquet, estabilitzo. Els companys segueixen les mateixes passes un rera l'altra. Tots a lloc, polze i índex formen un cercle per indicar que estem be. 

Les mirades senyalen qui es el primer, qui el segueix i quína es la direcció de descens a seguir. Badem com si de botigues de moda es tractessin i no volguéssim entrar. No es toca, només es mira. S'observa. Guaita la morena ! un bosc de gorgònies, un mero, dos, tres. 

Controlo l'aire, el temps, la parada d'emergència abans no sobresurti novament el cap  un pam sobre l'aigua. Es trenca el silenci, motors, càmeres, acció.

La vida continua i tan sols has estat quaranta-cinc minuts desconnectat de la terra. Quaranta-cinc minuts pendents només de tu, del teu suport vital i de l'aventura d'endinsar-te a un altra món. Allà,  tu ets la part feble, doncs no importa qui siguis, quina experiència tinguis o si ets o no valent. Es el seu medi.

Blau, mar, sal, aire,  

Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes