Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

cal tenir padrins

Amb 19 anys, qui va ser el meu Director de vendes, va deixar anar un refrany abans de donar-me la feina. " Cal tenir padrins ". Més concretament va dir "quien a buen arbol se arrima, buena sombra le cobija". Jo no entenia res, però tantes vegades ho he notat, que de tant sentir-ho, he acabat creient-m'ho.

Efectes mimètics en diria jo. Si quan tot et ve de pega, amb els collons ensopegues, quan les  coses et van be, encara t'aniran millor.

Sempre plou sobre mullat.  Funciona,  tan per lo bo com per lo dolent. 

Afeccionat com soc al refranyer popular, podria omplir aquest article de missatges bons o dolents que, com sempre, atemporals i plens de significats ocults, poden fer-se servir en molts àmbits de la vida.

Articles d'opinió i relats curts en català d'en Josep Cassany
A tall d'exemple, un dia com avui, serè, el sol llueix i escalfa, carrers nets per pluges passades. Tothom a lloc, ha arribat l'hivern i ja duem abrics, bufandes i guants. Passejo per la ciutat, i trobo a d'altres que com jo, aprofiten el dia per sortir, a peu, a fer els encàrrecs. Tot i que continuem en crisis, avui la veiem més dèbil, aviat recuperarem i sortirem endavant. Que malament ho hem passat i quants plans de futur ens caldrà tornar a fer per arrencar de nou.

Si avui rebo un missatge, serà bo. Algú que percebi de mi l'optimisme que desprén la meva manera de fer. La cara de felicitat i els ulls brillants que han sorgit després de temps de dur-los amagats sota els vidres fumats de les ulleres que formen part de la disfressa i que oculten a qui ens mira, la preocupació i patiment que desprenen els ulls, miralls de l'ànima.

Quan tot va be, la gent s'acosta, et pregunta el motiu de tanta felicitat. Vol compartir el teu millor moment. Ans al contrari, veus sortir corrents, fins i tot a aquells que creies amics, si les coses van mal dades.

Que bonic es somiar i no tenir malsons. La diferència rau en la vessant positiva dels somnis imaginaris que son plaents, vers l'angoixa i el patiment que t'ofereixen les pors, reals i imaginaries, d'allò desconegut o que no vols conèixer.

Si al llegir aquest escrit, ho has fet mitjançant la recomanació del blog en la web del diari, voldrà dir que continua essent bàsic tenir padrins, doncs fins ara, perdut en la secció d'enllaços no l'hauries trobat. Gràcies Marc, per donar-me l'oportunitat de ser llegit.

Salut,


Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes