Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

jo, sé

Saber o no saber, i aquesta es una de les eternes qüestions.

Si Sheakespeare tant admirat escriptor obligués a Hamlet a fer-se la pregunta, quina seria la resposta correcte ? Seria una pregunta retòrica ?

Amb els aprenentatges personals que tots afegim a la motxilla a base d'anys, podria respondre que el que sabem es el que un no vol. Si més no, així respondria el malferit. I de tot allò plaent viscut i amb la il.lusió que comporta el avançar i descobrir noves experiències respondria el triomfador més temerari.

Què som si no un cúmul d'experiències i il.lusions de futur.

Qui cau dos cops a la mateixa pedra, no es un incaut. Es algú que creu que aquell era el camí correcte i es va saber aixecar per tornar-ho a provar. Si no hi tornem, no sabrem si som capaços de superar els obstacles i així obtindre la recompensa més plaent: el propi reconeixament del resultat per l'esforç obtingut.

Aquesta filosofia de bufaplanetes propia de mi, es pot traslladar a la salud, l'amor i els calers.

Primer la salud, que sense ella no podem fer res més. I es que quan ens falta a nosaltres o a qui estimem no som ningú. Ens anula.

L'amor, i que casdescú agafi la vessant de l'amor que li interessi, ens lliga a la terra i a qui ens envolta. No hi ha ningú que no estimi a ningú. Dret universal i gratuït.

I que farem sense diners, moneda de canvi. No fan la felicitat però calmen els nervis. Ara be, no compren  la salud, ni l'amor.

Si el teu jo, com els bessons,  té dos vessants, una bona i l'altra obscura, que l'alegria ompli el teu dia a dia i no permeti sortir la negre nit.

Ser o no ser, aquesta es la qüestió ? jo sé, i tu ?1 comentari:

 1. No mhe llegit encara aquest post. Ja estic cansada i me n'aniré a dormir.

  Només que el títol mha recordat un amic que tinc. Una amic amb només un 20% de funcionalitat al cervell.
  Aquest amic és la llavors que va fer que existís la fundació Elna. Una família absolutament encantadora, treballadora i, per sobre de tot, feliç que fa que les persones amb discapacitat intel·lectual, els grans oblidats del món, és vagin fent un lloc a la societat.
  Un dia, te'ls presento i segur que et vindrà de gust escriure'n alguna cosa!

  Prou per avui, bona nit.

  ResponElimina

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes