Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

cal donar les gràcies a La Marató

Articles d'opinió i relats curts en català d'en Josep Cassany

Ens cal a tots donar-vos les gràcies, tan als qui amb la vostre feina desenvolupeu el programa, com a tots aquells que, desinteressadament hi participeu i sobre tot, a aquells que any rera any aporteu el vostre gra de sorra en forma de diners per a que, tots junts, avancem.


Moltes vegades he meditat sobre la solidaritat que mostrem com a poble. Ens fa diferents ? També m'he plantejat si, en una societat avançada com la nostre, caldria fer una diada com aquesta per a dotar de fons als nostres investigadors per a que puguin fer la seva feina.

Vaig creure'ns rics i rucs per no destinar més fons, dels pressupostos dels governs, per la investigació. Crec, que tard o d'hora, les malalties a tots ens toca viure-les, i quan això passa, ens recordem d'allò que no varem fer.

Demandem carreteres, places, educació, seguretat... i no ens cuidem a nosaltres mateixos del nostre pervindre. La genètica ens fa males passades. Molts de nosaltres, afegim conductes de risc en els nostres hàbits. Alimentació inadequada, fum, alcohol, sedentarisme .... Però quan patim la malaltia, reconeixem que el més important es la nostre salut.
Articles d'opinió i relats curts en català d'en Josep Cassany
Som un país solidari. Un dia a l'any, recaptem diners per a donar ales als nostres investigadors per a trobar solucions. Un altra dia, recaptem aliments, així omplim els rebost dels més desafavorits. Aportem padrins a les ONG's per a que facin la feina que ningú recorda que s'ha de fer. 

Peró, Tot això ens fa diferents ?

Tot això no es res davant un mar brau de necessitats. Son petits granets de sorra que el temporal de llevant fa correr per la platja i balancejant-nos d'una banda cap a l'altra o senzillament, ens endinsa mar endins.

Molt millor es fer això que no fer res. Però, en comptes de mirar-nos tan el melic, podríem agafar exemples de societats més avançades que la nostre. Aquelles que, per exemple, són capaces de invertir i apostar pels seus investigadors. Aquelles que impedeixen que ningú passi gana, fred o sed, perque les persones que en formen part són les que cuiden dels qui els envolten. Aquelles societats que no inverteixen en guerres i ho fan en el benestar del seu poble.

Si així fos, això ens faria diferents.

Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes