Escrit i editat per Pep Cassany

Relats i Opinió d'En Pep Cassany Escriptor Català. Girona. Autor de llibres: El carrer dels petons (2018) i Big Bang Amor (2017) Aquest Blog conté relats curts, relats eròtics i, contes infantils. També un munt d'articles d'opinió sobre fets quotidians, l'actualitat de Girona i Catalunya, o del debat nacional i internacional. Tot plegat, tractat des del punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent de l'autor.

Novetats

Carta d'un Republicà als Reis de l'Orient 2018


Els tres reis - d'En Pep




S.S.M.M.


A hores d'ara encara no sé per quina raó cada any continuo enviant-vos la meva carta. De ben petit, els pares m'enganyaven dient que Ses Majestats eren Màgics i per tant, no hi havia res que no us pogués demanar, ni res impossible d'aconseguir. En la il·lusió rau la màgia dels innocents.



La meva il·lusió en rebre la vostra visita en el dia d'avui no minva, encara que malauradament he comprovat com, de regals materials en sou generosos però, en allò que realment és important, salut, amor i benaurança per tothom, sou uns pobres miserables. Si en teniu, us els guardeu per vosaltres. Sembla mentida que a hores d'ara, en aquest planeta, continuï havent-hi guerres, malalties i pobresa. Què els feu vosaltres als culpables de tantes desgràcies, els porteu carbó? Han passat més de 2000 anys, voleu dir que no us tocaria ser una mica més severs?



Majestats, coneixent-me com ningú em coneix, doncs els vostres espietes a hores d'ara ja us hauran informat de la meva activitat del darrer 2017, vaig creure'm la fal·làcia de rebre d'una punyetera vegada el regal que us demano cada any. Un nou país. Hi ha qui diu ens va durar 12 segons.



Quan gairebé ja ús havíeu desfet del vostre estigma en ser Reis coronats sense ningú haver-vos escollit democràticament, sembla que el vostre col·lega i la resta estaments polítics i judicials de l'Estat, us ha fet fer marxa enrere i no heu respectat el desig de més de dos milions de catalans, demanant a les urnes proclamar la República Catalana. Vàrem rebre garrotades per tots costats i pacíficament les vàrem suportar. Voleu dir que hi ha cap altra poble que s'hagi portat millor que nosaltres?



Demà els nostres legítims representants no podran obrir els regals. Uns han estat empresonats i d'altres, exiliats en un altre país per donar veu a la nostra causa.



No sé si demanar-vos res per mi doncs, res em dureu i en tot cas, els regals materials no m'interessen. Potser deixar-vos dit que en un cas, passeu de llarg del Congrés i el Senat, o de la Casa del Rei. Tampoc hauríeu de dur res a tots aquells que políticament ens volen els mals més grans, ni als qui ens jutgen, emmanillen o humilien. Si nosaltres no rebem res, perquè haurien de rebre'n ells?



Majestats, feu-nos un favor. Abdiqueu.



La República ja no ens caldrà demanar-la. Sembla que tots plegats ho tenim clar. Ja ens la construirem nosaltres.

Cap comentari

Desa el teu comentari