Escrit i editat per Pep Cassany

Relats i Opinió d'En Pep Cassany Escriptor Català. Girona. Autor de llibres: El carrer dels petons (2018) i Big Bang Amor (2017) Aquest Blog conté relats curts, relats eròtics i, contes infantils. També un munt d'articles d'opinió sobre fets quotidians, l'actualitat de Girona i Catalunya, o del debat nacional i internacional. Tot plegat, tractat des del punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent de l'autor.

Novetats

La República de Santa Eugènia: Sís cognoms catalans i un parell de Rufián asseguts a taula.


Un relat d'en Pep


El rètol penjat a la porta de casa deia així: Benvinguts a la República de Santa Eugènia. D'aquesta manera, ahir la nit, als convidats, no els costaria reconèixer la duana.

Celebràvem l'aniversari de la més petita dels ciutadans de la nostra particular República. La del grup de WhatsApp què, en temps de revolució, ens posa a tots en contacte. Aquí no s'hi comparteixen parides, ni fotos, ni enllaços, ni res que no tingui relació amb les nostres particulars mobilitzacions. Llacets grocs, trobades davant l'Ajuntament, jutjats o reunions al CDR local. Mobilitzacions l'11 de setembre, el 3 d'octubre, o en defensa de les urnes l'1 d'octubre. Pors, llàgrimes i emocions el 27 d'octubre davant del parlament. Celebracions, anhels i esperances.

A la taula d'En Bernat, "qui no hi és no n'és comptat". Desconnectats d'una realitat política d'Estat, ja fa dies que hem deixat de parlar de brutícia. Hem deixat de comptar el nombre de nits que han passat els nostres representants a la presó. No us equivoqueu, no oblidem. No hi ha un sol pas enrere. Ho sabem. Ho sabien. Les amenaces d'Estat es compleixen, es pateixen, s'assumeixen i se superen.

No podem fer res més. Mentre esperem introduir "per imperatiu legal" el nostre vot autonòmic, mostrarem el nostre suport als imputats i, desconnectats dels mitjans de comunicació, esperarem que passin els dies de pressa per mostrar al món la voluntat dels ciutadans de Catalunya.

La nostra República de Santa Eugènia, hauria de ser reconeguda internacionalment. S'ha debatut sobre tots els programes dels partits polítics catalans, hem trobat punts comuns, defensades les urnes i votat. El SÍ ha estat aclaparador i per tant, proclamem el nostre estatus i comencem a treballar a fer efectiva la República.

Aprofitem la nit per parlar d'amistats, menjar i beure. No hi ha boicot als productes de cap Estat. El vi prové de la Rioja, els musclos de Galícia i segurament el cranc, de les aigües internacionals dels Oceans Pacífic i Atlàntic. El pastís potser provenia de València. Ara bé, la Ratafia, Catalana, feta a casa d'En Quim. Quaranta dies a sol i serena com la República Catalana proclamada el dia 27 d'octubre. La raó de reunir-nos a tots nosaltres al voltant d'una taula on el més important, són els ciutadans.

Assolit l'objectiu, cadascú voti el que voti, és benvingut o benvinguda a casa nostra. No volem un sol color polític, ni tan sols pretenem posar-nos d'acord en tot el que caldrà fer a partir d'ara. Teixim pactes d'Estat i convenim que ara, el més important, parlar de sexe. El sexe dels àngels doncs, a banda de la petitona i el seu xicot, els altres ciutadans haurem d'esperar en un tercer origen mecanoscriure un nou tractat Republicà on, el sistema polític, reconegui els nostres drets, deures i obligacions envers altres. On no ens està bé el "vale, pero yo empujo". Algú haurà d'encarregar-se d'augmentar la demografia del país i, en un cas, visitar d'altres Estats per tal de cercar pubilles en edat fèrtil que ens permetin fer-ho, com més aviat millor.

Benvinguts a la República de Santa Eugènia

Per molts anys Presidenta!

Cap comentari

Desa el teu comentari