Escrit i editat per Pep Cassany

Relats i Opinió d'En Pep Cassany Escriptor Català. Girona. Autor de llibres: El carrer dels petons (2018) i Big Bang Amor (2017) Aquest Blog conté relats curts, relats eròtics i, contes infantils. També un munt d'articles d'opinió sobre fets quotidians, l'actualitat de Girona i Catalunya, o del debat nacional i internacional. Tot plegat, tractat des del punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent de l'autor.

Novetats

Som tontos els catalans ?

Som tontos els catalans ? es pregunta Pep Cassany


A hores d'ara molts Espanyols i segurament, gent de tot el món, no acaba d'entendre res. Sabent a què ens exposàvem, que pensàvem que passaria? Els separatistes, dolents, malvats, sense raons, violentament i anti-democràticament, hem gosat proclamar que Catalunya ha esdevingut una República Independent? Aquesta ofensa a l'Estat de Dret, a les lleis Espanyoles, al marc Constitucional, no té cap altra resposta possible: La repressió de la revolta i la presó dels culpables.

Ens hem tornat bojos els catalans?

Així doncs, amics meus, he de dir-vos que jo, a tota aquesta gent els explico què,  com d'altres dos milions de catalans, en sóc corresponsable doncs vaig votar SÍ en el referèndum d'autodeterminació de Catalunya i, el Govern de Catalunya, la mesa del Parlament i els Diputats i Diputades, seguint el programa electoral presentat a les autoritats espanyoles, han complert amb el compromís contret a l'haver resultat escollits pel poble. Tots plegats són els nostres representants legítims i per tant, obligats a complir amb el mandat sorgit del referèndum de l'1 d'octubre.

Què passarà a partir d'ara?, què pots fer i com resistir?

Segurament ni tu, ni ningú, havia imaginat mai veure un desplegament policial allotjat en un vaixell decorat amb el Piolin. No sabies com s'ho faria el govern per disposar les urnes i les paperetes. No havies pensat mai a trobar una cua de votants defensant els col·legis electorals. Et vas sorprendre amb el cens universal o en saber de coneguts, canviant la seva opció de vot fruit de la brutal i indiscriminada repressió policial.

No vas entendre a Puigdemont suspenent la declaració de la República a fi de dialogar i trobar una sortida negociada amb Madrid. Et va impactar l'entrada dels Jordi's a la presó. Et vas quedar sorprès de l'anada del President i alguns Consellers a Brussel·les. Estàs aclaparat pel desplegament mediàtic nacional i internacional i, t'adones que cada pas aconseguit, és intencionadament tractat d'una manera o l'altra com una victòria dels afins i amb el menyspreu i burla dels contraris al procés sobiranista.

Si tot això et produeix temor, neguit, angoixa, et provoca dubtes o discussions amb el teu entorn, posa-hi remei. Aquí en tens algunes propostes.

1) Reflexiona per tu mateix. "Quan el savi senyala la lluna, el neci mira el dit" Puigdemont és a Bèlgica a fi d'internacionalitzar el procés d'independència. No defuig la justícia, exposa els nostres arguments a fi de cercar suport internacional.

2) Encara que et costi d'entendre, políticament parlant, el gest dels parlamentaris votant i acceptant el resultat de les urnes de l'1 d'octubre, expressa la voluntat dels Catalans que volem independitzar-nos d'Espanya, tot i que jurídicament, aquesta la República no ha estat proclamada oficialment, no ho ha fet el President i el seu Govern, ni tampoc ha estat publicada al DOGC. A hores d'ara, encara no comptem amb el reconeixement de cap Estat. Per tant, la lluita per defensar la proclamació de la República continua. Seguim als organitzadors socials i polítics i fem-los costat en totes les propostes i mobilitzacions.

3) Els Jordi's, el President, la Mesa del Parlament i el Govern en ple (exceptuant l'impresentable Santi Vila) va assumir el compromís contret amb els partidaris de la República. Els nostres representants polítics i socials, en l'àmbit particular, han assumit el risc de pèrdua del seu patrimoni i de la seva llibertat. S'hi han jugat la vida i això, no és cap joc. Injustament empresonats, hem de reclamar la seva immediata llibertat fent-nos sentir al carrer, a les xarxes i a tots els parlaments democràtics de qualsevol país que es cregui lliure.

4) Tots coneixem la voluntat del Gobierno de España per aplicar el 155. Això ens està significant la fi de l'autogovern a Catalunya. No has entès l'acatament del segon dels Mossos posant-se a les ordres del Ministre Zoido, l'acatament dels consellers, Directors Generals, Delegats de la Generalitat o qualsevol altre funcionari. Potser no entens com tornen les banderes nacionals als Ajuntaments. Atura't, no t'espantis. Tot just acabem de començar. Hi ha un nou escenari polític. Ens imposen urnes i hem de tornar a votar. Ho hem de fer i hem de guanyar i, sí tornem a guanyar, tornarem a començar?, no, és un pas més en el nostre camí cap a la independència.

5) Veus feixistes campant lliurement pel país. Insultant-nos, menystenint-nos, burlant-se de la nostra dissort, fent escarni dels Jordis o del Govern Català a qui volen empresonar. Gira't!, no els facis cas. Dos no es barallen si un no vol. Caure en les seves provocacions és donar-li la raó als qui, sense més arguments que la força o violència, pretendran fer-te por i si poden, atemorir-te per tal de no sortir de casa. Nosaltres parlarem a les urnes. Tornarem a posar al capdavant del govern de la Generalitat a líders compromesos amb el poble.

6) Se't fa difícil de comprendre. Estàs tip de rebre missatges, comentaris, enllaços, fotografies o publicacions. Atura't, descansa, no en facis cas. Quan de veritat ens necessitin, els canals oficials ens demanaran el suport. No reenviïs, discuteixis o expressis els teus sentiments públicament. La teva feblesa, lícita, és proclamada com una victòria dels nostres contraris. No fomentis la divisió del moviment sobiranista.

7) Vols saber que ens presenta el futur?, impossible. Res està escrit. Tot està per guanyar. Només la persistència de les causes justes s'acaben imposant a la força de la llei i la violència de la seva repressió. Treballem per convertir-nos en un país lliure.

#llibertatpresospolítics

Visca Catalunya lliure!!

Cap comentari

Desa el teu comentari