Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

L'Estat Espanyol ens obliga a marxar
És difícil interpretar els seus actes, sembla que l'Estat Espanyol ens obliga. Els poders ja han decidit que volen  Catalunya sigui independent. Ens empenyen cap a la DUI sense diàleg. Bé de dia o, de nit, amb una suposada nocturnitat i traïdoria, actuen en contra nostra per tal que ens sublevem i prenguem la decisió de declarar la independència d'una vegada.

No ens deixen dormir. A uns, els qui més han fet per organitzar-nos i unir-nos en un moviment unitari i pacífic, els engarjolen per un suposat delicte de sedició. Els qui els aprecien, respecten i segueixen hem sortit espontàniament als balcons perquè s'escolti el vergonyant soroll de les cassoles, senyals de protesta, ràbia i indignació. Aquells qui no són seguidors del procés, n'estan en contra o bé, els sembla que, no els hi va ni els hi ve, se'ls trenca el són en recordar-los que, darrere l'empresonament de les idees polítiques perseguides, els ciutadans d'un país demòcrata no haurien d'adormir-se doncs, tenir presos polítics és un malson.

El poder, polític, judicial i mediàtic espanyol, situat a 600 quilòmetres de distància de Barcelona, es creu prou fort per donar resposta als seus, a casa seva. Menysprea la ferma voluntat dels ciutadans de Catalunya per decidir lliurement el nostre futur. Se serveix de la manipulació de la veritat i per tant, la mentida. Ho fa sense vergonya. Al congrés, al senat, als jutjats o a la premsa. Una veritat dita a mitges és una mentida. 

Per història, cultura o economia, tenim raons suficients per desitjar construir el nostre propi Estat. La política, la policia, la judicatura espanyola, l'afogament de l'economia, de la llengua i cultura catalana, la repressió de les nostres idees, el menyspreu de tot allò que ens proposem els ciutadans de Catalunya, ens empenyen a sortit d'aquest Estat. 

Al conjunt de la societat Espanyola els demano reflexió: "si us creieu lliures, potser a hores d'ara no heu volat prou alt per arribar a tocar les reixes".
Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes