Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

Hi haurà d'haver diàleg després de la rupturaRecuperem el seny, parlem, dialoguem, busquem solucions. Es multipliquen les veus d'aquells que s'ofereixen a moderar el diàleg per posar-nos d'acord. Arriben tard. El poble català ha parlat en referèndum i, a la pregunta, vol que Catalunya es constitueixi com un Estat Independent en forma de República, majoritàriament hem respost Sí.

Les posicions d'ambdós governs (Català i Espanyol) estan enrocades. Cap dels dos pot moure's del seu seu raonament. El Parlament  ha de proclamar la Independència de Catalunya i l'estat Espanyol, ha d'oposar-s'hi fent prevaldre la Constitució. Així doncs, la confrontació està servida.

Desconeixent tots plegats com actuarà el Govern Espanyol, com a mínim hi ha tres escenaris possibles: El policial, el militar o bé una oferta de modificació de la Constitució incorporant el dret a decidir.

Proclamada la República Catalana, el Govern d'Espanya pot aplicar el famós Artícle 155, alhora que el Poder Judicial Espanyol, demanarà la detenció de tots els membres del Govern Català. Res podrà fer en cas que el poble de Catalunya defensi de manera massiva i pacífica les seves Institucions i conseqüentment, als liders Catalans, ara sí, comptant amb el suport dels Mossos d'esquadra sota les ordres i a l'empara de les Lleis de la República. 

Si la repressió policial no aporta els resultats desitjats, és possible veure tropes militars als carrers de Catalunya, encara que, serà més una mesura de coacció que una amenaça real doncs, aquells estats que utilitzin la força militar en contra del seu poble seran expulsats immediatament de la Unió Europea. 

Davant de la resistència de possibles atacs i la fermesa dels catalans en mantenir-se fidels a la nostra voluntat d'independència, la comunitat internacional i part dels ciutadans espanyols, pressionaran al Govern de Mariano Rajoy a negociar una solució al conflicte. Aquesta via, implicarà passar novament per les urnes.

Ara mateix, quin diàleg reclamen les parts en conflicte?, què es vol negociar?  Espanya no te res a dialogar ni negociar fora de la Constitució i per contra, els catalans, quan els espanyols vulguin, ens asseurem a parlar, negociar i pactar els termes de la separació amistosa. 

Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes