Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

Bèlgica pot guanyar 2.300.000 votants

Puigdemont i el Govern de la República
No em pregunteu pel viatge del President Puigdemont a Bèlgica. Pendents de la seva compareixença als mitjans de comunicació internacionals, tot el que es digui ara mateix són especulacions. En tot cas, jo m'apunto al carro. Talment un mag, el President de la República de Catalunya ha desaparegut davant dels ulls incrèduls de tothom.

El passeig mediàtic pels carrers de Girona, avant acte del número principal, deixava clara la tranquil·litat amb la qual afrontava el repte i en tot cas, amb l'escalf i suport de la família i la seva ciutat. Puigdemont, amenaçat per la preanunciada querella de la fiscalia Espanyola per sedició i rebel·lia, amb penes de presó de 30 anys, responia la demanda del públic per conèixer el seu parer sobre l'aplicació del 155 i la dissolució del parlament i cessament del seu govern. Sense saber-ho, hem assistit i presenciat una jugada mestra.

Confesso, ningú de nosaltres era conscient de l'abast de la màgia d'En Carles. Mentre tots l'hem prejutjat de mil i una maneres diferents, ell i el seu govern ens han deixat bocabadats pel resultat de la seva estratègia. Sortir del país i entrevistar-se amb un advocat defensor de Drets Humans, en un país Europeu, es digne de la millor trama política del millor Best Seller.

Tuits com els del conseller incorporant-se a la feina diària o, el mateix Carles, mostrant el cel des del Palau de la Generalitat, ens obligaven a fixar-nos en el dit quan en realitat, assenyalaven la lluna. Gràcies als tuits de Llach o Rahola fent-nos adonar de la desaparició del Gran Mag, el públic, seguidors o escèptics, només ens quedava l'opció d'aplaudir fins a enrogir de mans.

De ben segur, en aquesta hora greu, ni Puigdemont ni el seu govern dirà avui res que desvetlli el proper pas. A nosaltres, ens toca esperar i en confiança, seguir-lo fins on ens demani per continuar defensant la República guanyada l'1 d'octubre, proclamada el 27 d'octubre i a defensar, el 21 de Desembre d'enguany.

Si fem cas als rumors sobre una possible sol·licitud d'asil polític de Puigdemont i el govern Republicà a Bèlgica i, aquest país finalment els hi atorgués, els belgues s'hauran guanyat el cor de més de dos milions de demòcrates catalans disposats a anar a votar a on faci falta.

 

Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes