Escrit i editat per Pep Cassany

Relats i Opinió d'En Pep Cassany Escriptor Català. Girona. Autor de llibres: El carrer dels petons (2018) i Big Bang Amor (2017) Aquest Blog conté relats curts, relats eròtics i, contes infantils. També un munt d'articles d'opinió sobre fets quotidians, l'actualitat de Girona i Catalunya, o del debat nacional i internacional. Tot plegat, tractat des del punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent de l'autor.

Novetats

Carta oberta al President Rajoy


Puigdemont i Rajoy, actors de la política catalana i espanyola

Avui, els espanyols necessiten de vostè, President del Govern Espanyol, per tal que intervingui davant el que es creu és, un nou atac a la seva pàtria: La independència de Catalunya.

Poques coses ens pot argumentar als catalans que creiem en la independència, de la nostra, envers la seva pàtria. En un gran exercici de concreció vostè ha argumentat: El que no és legal, no és democràtic. Superació i unitat.

En resposta a la seva roda de premsa i per tal de fer-li entendre de manera senzilla, li explicaré en forma de conte, com estem vivint aquest procés els catalans. Espanya i Catalunya és i ha estat, un matrimoni convingut i mal avingut. Ens hem aguantat mútuament per conveniència i amb constant desunió. Un ha imposat a l'altra la seva forma de ser i de fer, envers el patiment de l'altra. Espanya ha dictat què, com i quan Catalunya pot fer o deixar de fer. No ha estat una relació entre iguals, tot i que la història ens explica que ambdós països provenen dels millors llinatges.

De la mateixa manera que la història ha permès que políticament homes i dones fossi'm iguals amb el pas dels segles, amb els mateixos drets, deures i obligacions, i les dones, abans oprimides, se sàpiguen ara emparades per les lleis, avui Catalunya diu prou i demana el divorci d'aquell que sent, l'ha maltractada.

No ens cal escoltar més arguments ni demandes de perdó. No cal fer-nos sentir la por al desconegut. No cal que ens recordeu que no coneixem el camí, ni atemorir-nos de no deixar-nos tornar, ni ens cal saber que ja no comptarem més amb la vostra protecció.

President Rajoy, els ciutadans de Catalunya votarem per decidir el divorci amb Espanya.

Els catalans som un poble demòcrata. Sabem el que volem. Sabem el que no volem. Estem tips que feu sentir-nos malament per ser com som. Ens agrada la nostra cultura, la nostra tradició, la nostra llengua, la nostra pàtria, la nostra manera de fer, de ser i d'actuar. Tenim il·lusió per fundar una nova república.

Feu tard en la vostra pretensió d'imposar-nos per la força la unitat de l'Estat Espanyol. La sobirania rau en la veu del poble. Acatarem el resultat del referèndum i del dret intrínsec de les persones a decidir el seu propi futur. No volem, ni volíem sentir-nos propietat de ningú.

Així doncs els catalans, reconeguts per tothom com a una nació, decidirem per nosaltres mateixos com a homes i dones lliures: No ens imposeu, ni amenaceu, ni tan sols intenteu persuadir-nos.

Ara ens toca a nosaltres, decidir.

Molt atentament,

Cap comentari

Desa el teu comentari