Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

Coses per pensar abans no t'aixequis del llit.

Ja fa estona que el sol s'esmuny per les escletxes de la persiana. Noto els llençols lleugerament humits resultat del contacte amb la meva pell, amarada per la suor provocada per la xafogor d'una nit d'estiu. La culpa deu ser d'aquests llençols i la flassada de llit que no trec mai fins passat el vint-i-quatre de juliol.

No em cal obrir els ulls ni mirar el maleït pas de les agulles del rellotge per adonar-me que avui es molt més tard que cap altra dia de feina. Per més que digui que sempre matino, avui se m'han enganxat els llençols. He tingut un somni eròtic o si més no, ho intueixo. No en recordo res encara que una part del meu cos s'encarrega de fer-m'ho notar.

Ni tinc, ni vull ningú al meu costat. El plaer d'aquests minuts es millor gaudir-los sol. Tan sigui per donar una coça als llençols i quedar-te nu damunt del llit com, per si et ve de gust tirar-te una sorollosa llufa retinguda tota la nit.

Ho sé, unes torrades amb mantega i melmelada. Un suc de taronja acabat d'esprémer. Un cafè. A qui no li agrada aixecar-se i trobar-se amb l'esmorzar preparat ? Romancejar una estona més al llit, escoltar una estona la radio. Llegir el diari acabat d'imprimir.

Una dutxa tèbia. No cal afaitar-se. Pantalons curts, una samarreta qualsevol. Xancles.

Tal dia com avui, ja fa un munt d'anys, m'hauria llevat amb ganes d'anar a la platja. Prendre el sol. Fer bronzo. Gaudir del primer bany d'estiu i asseure'm a la sorra a veure passar les noies lluïn els nous models de bany. En realitat, llueixen els seus cossos derivats de l'operació bikini engegada per cap d'any. Tot i que moltes han fracassat en el intent d'altres, per genètica i cura personal no els cal masses esforços.

A la fi, hi ha qui s'avorreix sol i d'altres que amb la imaginació fan còrrer el cervell i no tenen temps per parlar amb ningú. Sempre se m'ha fet difícil estirar la tovallola a la platja, girar-me d'esquenes i notar com el sol em crema la pell blanca mentre, tonto de mi, gaudir pensant com de guapo resultaré ben morè. Certament, la veritat, acabo vermell com una gamba. M'agrada més asseure a la sorra, sota una ombrel·la, amagant els ulls rera unes ulleres de sol fosques. Mirar com desfilen els personatges i quin és el seu rol i paper en aquesta obra de ficció.

Joves, adults i avis. Nens amb bolquers, castellers, xulos de piscina. Models. Blancs malaltissos. Cremades dignes d'hospital. Morè. Morena. Rossa. Amb els pits enlaire. Banyadors de coll-alt. Tangues. Brasilenyes. D'ací. Estrangers. Melons, gasoses i Coca-coles. Entrepans. Truites. Xiringuitos. Gelats. Vaixells. Pales. Pilotes. Sorra. Mar. Brutícia. Carteristes. Voyeurs. Jo.

Assegut a la sorra tinc temps per a construir relats. Situacions i personatges que omplin planes per a escriure una novela de ficció. Un llibre d'història. Un relat eròtic. Una comèdia de situació.

M'aixeco del llit per tal de complir amb les obligacions d'aquest diumenge. Aixeco un pam la persiana. Cal renovar l'aire del dormitori amb cert contingut a metà, diòxid de carboni i tuf de suat. Canviar l'oli a les olives. Caminar descalç i acostar-me a la cuina on, si faig sort, trobaré una tassa neta per omplir-la de cafè. Bullirà l'aigua i xiularà la cafetera. Seuré davant aquesta maleïda màquina i escrutaré les xarxes per saber com s'han llevat els coneguts aquest mati. Noticies fresques a la vora de l'aigua tot i que avui, plourà.

SI T'AGRADEN ELS RELATS CURTS, ADQUIREIX  AQUÍ EL MEU PRIMER LLIBRE DE RELATS D'AMOR I SEXE - BIG BANG AMOR

Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes