Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

Auto-retrat Psicològic. Soc tot vida

Soc addicte. Consumeixo els continguts de internet 24 hores al dia 365 dies a l'any. M'aixeco i em connecto. M'adormo connectat. Repasso la premsa de tots els colors; reviso que han compartit les meves amistats a Facebook, Twitter o Instagram. M'aturo en els titulars que em criden l'atenció, tant siguin noticies internacionals com vídeos virals que mostren com de senzill es fabricar-se un robot. Soc eclèctic alhora de consumir continguts.

Soc addicte. Fumo. Des dels catorze anys en que el meu pare em va regalar el paquet de tabac, el cendrer i l'encenedor; fumo regularment fins a vint cigarrets al dia. Només tres anys de la meva vida han estat sense fum.

Soc addicte. Consumeixo televisió. En la desmesura, hi ha pel·lícules i capítols de series que he vist més de tres cops. Potser fins i tot en podria reproduir diàlegs o trobar-ne els nyaps.

Soc addicte. Consumeixo alcohol. En la mesura recomanada per les autoritats sanitàries on, els efectes immediats no es deixen veure i a llarg termini, son recomanables o no d'acord amb les informacions interessades dels productors.

Soc addicte. Col·lecciono falses amistats a les xarxes socials. Coneixences amb qui comparteixo relats, opinions o intercanvio Likes.

Soc addicte. Al negra sobre blanc. Escric sense que ningú m'ho hagi ensenyat. Ara, desvergonyidament i sense saber-ne. Frustrat, de petit, hi havia qui considerava més important l'ortografia que el contingut. La pràctica i els correctors incorporats als processadors de texts de les computadores em permeten oferir-vos continguts que no us provoquin vòmits a l'hora de llegir-los.

Soc addicte al treball per calés.

Soc addicte. A la lectura, a la comprensió, el pensament, al diàleg i a les amistats.

Soc addicte a les arts. Arquitectura, Pintura, Música, Literatura. Cinema. 

Soc addicte al amor.

Si les addiccions limiten, controlen, ofeguen i et lleven les llibertats, la paraula que cercava no es addicte sinó llibertat, conjugat amb el verb "ser" i com a resultat, jo soc lliure, per viure, descriure i contradir-me en tot moment.

Soc tot vida 


Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes