Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

Vietnam, Espanya i Catalunya.
Em diuen, que els de l'altra costat de món, coneixen be la diferència entre "Catalonia Vs Spain".

Identifiquen prou be l'estelada com a símbol de catalanitat dels viatgers que els arriben d'aquesta regió de món. Sembla ser que, fins i tot, països comunistes com ara Vietnam, on la política està en mans d'un partit únic, els guies turístics estan avesats a diferenciar entre espanyols, catalans, holandesos i qualsevol de les altres nacionalitats amb qui treballen i per tant, respecten els nostres signes identitaris.

Algú em podria dir que, estan influenciats per tants de nosaltres que, una vegada i un altra, els catalans que els visitem, els parlem de les diferències que ens separen amb Espanya. Es possible que ells hagin comprès que, volem ser catalans de nacionalitat i estat propi per que així ens sentim, volem i ho expressem ?

Si es així, davant del respecte que ens tenen les persones  que no coneixen gaire be res de nosaltres, amb l'excepció dels adoctrinaments partidistes que nosaltres mateixos ens encarreguem de transmetre'ls, perquè carai els Espanyols, cosins germans nostres, no respecten el fet que ens sentim Catalans i molts d nosaltres desitgem independitzar-nos d'Espanya ? Ens miren amb d'altres ulls. Temen perdre territori conquerit i ser més influents o poderosos ? Son tossuts. A hores d'ara encara continuen pensant que tot plegat, es com un passa de ventre i tard o d'hora, amb un règim adequat, remetrà per desaparèixer.

Diuen que sobre la mateixa qüestió sempre hi ha tres versions, la bona, la dolenta i la pròpia. En tot cas, totes coincideixen en l'arrel de la qüestió. Espanya no pot continuar així, malgrat s'entossudeixin en fer-se l'orni.

Si per uns  Espanya es  "Grande y Libre", pels altres ens agradaria que  fos una mica més petita i una mica més lliure. A Castella hi ha un refrany popular que diu:"ante el vicio de pedir, la virtud de no dar", i mentre nosaltres continuem demanant, ells continuaran virtuosos.

Doncs, que hem de fer ? Abandonar les nostres il.lusions o, davant la tossuderia de la seva posició continuar amb la nostra tossuderia de demanar. Aviam qui es cansa primer ? Tirem pel dret ?

Continuo pensant que molts dels catalans, volen la independència en resposta a un dels nostres refranys més nostrats "la pela es la pela" i, en aquest cas, els qui ens auto-qualifiquem com a catalans de soc-arrel, o de la "ceba" , tant ens fa d'ón provenen les veus dels que hi estan a favor o en contra de la voluntat majoritària del poble de Catalunya, si finalment, acabem per  proclamar la República Catalana.

Molts de nosaltres, ciutadans del poble de Catalunya, arribats del Nord o del Sud, de terra en dins o mar enllà, desitgem l'Auto-govern i que aquest sigui reflex de la nostra voluntat com a poble.

Per tant, votem ?

Visca CatalunyaCap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes