Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

Els records s'endolceixen a la memòriaFins i tot els mals records, deixen de fer mal després d'un temps. El temps permet just-preuar allò que un dia ens va afectar tant. Tendim a empolsegar el que ens afecta i amagar-ho a la part més fosca del nostre jo. Si mai gosem obrir la porta de l'armari dels records, envellits, grocs i pudents a resclosit, els sentiments que envoltaven aquelles males experiències han perdut pes i ens permet, a vegades, decidir que aquest cop si, cal fer-les fora de casa i deixar espai als bons records.
Hi ha qui té memòria per reproduir una conversa, paraula per paraula, després de molt de temps. D'altres, resten amb el resultat i molt pocs, ni recorden què els va dur a apartar-se d'una persona. En tot cas, avui és un altra dia i com si res hagués passat, parlaran i estaran joiosos de tornar-la a trobar sabent que, en un altre moment, va ser important a la seva vida i ara, incapaços,  no recorden perquè van allunyar-se’n tant.  
La rancúnia és un sentiment negatiu que impedeix a les persones otorgar una segona oportunitat. És ben cert que, gat escaldat de l'aigua bullent fuig.
Quan se supera l'enuig i s'endrecen o s'esborren els mals records, tendim a fer desaparèixer aquell capítol de la nostra vida, minimitzar-lo o quedar-nos amb la part positiva de l'experiència viscuda. Si volem, sabem com assumir i superar els mals tràngols, dolors, pèrdues o frustracions. Ens fem forts en el coneixements adquirist amb el pas dels anys, fórmula divina que endolceix a la memòria i permet, aixecar-nos per tornar a començar i recordar,  reconeixent intimament, tot allò que un altre dia ens va quedar de bo  d’aquella experiència: creixement personal.
Si t'agrada obrir l'armari dels records deixa'm recomanar-te un bon exercici, per cada un dels sentiments que hi endrecis, recerca i llença'n un dels més antics i podrits, deixant l'armari net i polit i amb espai obert a noves vivències i records.

Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes