Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

Cap de Creus, un bocí de paradís.

En un racó de món, perduts de la mà de Déu, arribem al cim on, una antiga barraca de pastors ens ofereix l'únic resguard del sol en cinc quilometres a la rotllana.

Talment com Déus, restem immòbils contemplant la seva obra. Als nostres peus, les roques i matolls d'una muntanya àrida on res creix més enlaire dels dos pams de terra, acostumada a plantar-li cara a la tramuntana, que sempre arriba valenta i esmolada, gelosa de la bellesa que admira cada dia el Puig de bufadors.

A vista d'ocell sembla que el mar entra i surt de la terra, a voltes punyent, davant roques que s'aixequen desvergonyides i tallants, sense por als embats de les onades que, avui inexistents, esculpeixen gota a gota un racó del paradís. Pedres i més pedres, secs, platgetes i muntanya. El mediterrà dibuixa la Costa Brava i l'home, arran de mar hi construeix la seva llar, un dia refugi de pescadors i avui, escapada de pasavolants que enamorats del que va ser, decidiren envair la terra promesa.

Despullats davant tanta bellesa on la natura inunda els cinc sentits, emmudim.

El sol de mitja tarda amara les façanes blanques de les cases de Cadaqués, mentre a la ratlla dels barcos, el cel, blau lluent, difumina el seu color per la calitja que desprèn l'aigua de mar, avui  roenta, cedint i evaporant-se per llevar-se camí del cel i acabar tot dibuixant un llarg i es-tirassat núvol blanc.

Cap de Creus, un bocí de paradís.Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes