Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

ConnexionsEstranyament connectats. A voltes, inesperadament, amb una persona, un paisatge, un llibre o quatre acords.

Sovint, succeeix amb el desconegut. En un instant t'adones que forma part de tu. Et sedueix, t'atrapa. Un lligam màgic. Un instant, en acceptar-lo com a teu.

Et transporta. Et fascina. T'atordeix.

No pots entendre haver viscut sense adonar-te'n. Res tornarà a ser igual. Formarà part de la teva vida fins que es perdi altre cop entre els records.

Recordo el moment en que Jordi Savall em va seduir amb la Viola de Gamba. No havia escoltat mai aquell só, les harmonies i els matisos que li donava a cada partitura.

El blau de la Mediterrània, Cadaqués als meus peus, Cap de Creus en un costat i sota la sola de les meves sabates, la terra eixuta, àrida vegetació, tramuntana valenta i serenor arran i arreu del blau del cel.

El meu gest de babau quan Mar i Cel desplega les veles. Els pirates canten, naveguen i demanen empara a Deus i inferns per arribar a bon port.

Subtilesa d'un gest, una mirada. La llum que travessa un centenari vidre per arribar a tocar un cop més, la rajola cuita del terra d'una masia.

Els color del seus ulls, desconeguda, mirada expressiva, em relaten els camins d'on provenen i els camins que recerquen.

Un lliri, un paisatge de nit, una llum a la finestra. Traces de pinzells que recorren el gruix de la pintura.

No em vull perdre ni pensar, en no poder-los recordar.

Petxines a la sorra.

Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes