Escrit i editat per Pep Cassany

Relats i Opinió d'En Pep Cassany Escriptor Català. Girona. Autor de llibres: El carrer dels petons (2018) i Big Bang Amor (2017) Aquest Blog conté relats curts, relats eròtics i, contes infantils. També un munt d'articles d'opinió sobre fets quotidians, l'actualitat de Girona i Catalunya, o del debat nacional i internacional. Tot plegat, tractat des del punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent de l'autor.

Novetats

La diada: Guia de sobrevivència d'una persona no independentista.


Articles d'opinió , diada del 2015, per en Pep Cassany

Tot a punt.

Estelada, samarreta, punter i amics. Tot a punt per sortir. Ens espera la ciutat de Barcelona, Catalunya i la resta del món.

Per a tots aquells que no em coneguin, aquest és el meu principal actiu: RESPECTE. Puc afegir-hi tolerància, comprensió o il·lusió.

Davant l'èxit de participació en la Via lliure, el ball de xifres es mou entre els cinc-cents mil i els dos milions. Jo sempre crític amb les xifres donades per l'organització i els mitjans oficials, em quedo amb la meva percepció. Ni tants, ni tan pocs.

Quan érem quatre gats els qui anàvem a les "manis" de la diada, enteneu-me (vint-i-cinc mil davant les xifres d'ahir vol dir, érem minoritaris) em sentia sol, lluny del corrent majoritari que feia de la independència una utopia i de la catalanitat una bandera sotmesa a l'estat espanyol.

Comprenc com se senten les persones que no comparteixen el nou sentiment català que reclama la independència de Catalunya. Les tornes han canviat.

Per a tots aquests, no us deixeu convèncer del fet que és millor una Catalunya independent a una Espanya que no ens estima. Fixeu-vos només en la il·lusió que ens ha despertat a molts de nosaltres, tolerància i respecte. Ganes de fer, emprendre de nou, ser millors, més competitius, més atents a les necessitats i més solidaris. Projectes que ens permetin ser com volem. Hi ha algú que no signaria una declaració de principis com aquesta? Si el que ens divideix són les formes per aconseguir-ho i creu que fins ara s'ha fet el millor que sabíem, davant del fracàs evident, hi ha una altra opció. Catalunya independent.

No trobo raó per menysprear a Espanya, com tampoc vull que ningú menyspreï com ens sentim els catalans amb ganes de construir un nou País.

Per tant, a tots aquells que la ràbia us hagi despertat de cop, entenent que ja no sou majoritaris i altres opcions són possibles, us lliuro les claus que m'han permès sobreviure havent-me sentit abans igual que ara vosaltres.

Escolteu, observeu, proposeu que fer de nou, sigueu tolerants amb aquells que sense raó us ofenen, respecteu la forma de pensar dels altres. No cal que compartiu però feu servir la vostra intel·ligència per entendre que hi ha d'altres maneres de pensar que la vostra. Demaneu a la democràcia que s'endinsi per la societat i rebutgeu el totalitarisme dels que es creguin vencedors dons, si nosaltres fugim d'un passat on ens hem sentit imposats, menyspreats i no compresos, volem una societat d'ara endavant més justa i solidària.

Si un dia Catalunya esdevé independent, us hi volem a tots. Tots plegats podem construir un nou país, que encara que tinguem història, sigui el present i el futur ens il·lusioni, per tirar endavant, per voler ser millors, per sentir-nos orgullosos de ser catalans.

Cap comentari

Desa el teu comentari