Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

El bo, el dolent i el lleig

Articles d'opinió i relats curts en català d'en Josep Cassany


Aquesta es la història, d'una dona amb un dilema emocional. Rarament, escoltada per un home i reproduïda i interpretada a la meva manera, per tal que us faci comentar. I tu, que faries ?

Torno a dir-ho, rarament, les dones parlen davant d'un home, dos o cent, del que els passa pel cervell doncs, tan complexe com el sexe que representen, se'ls fa difícil d'explicar i a nosaltres pobres homes, morta'ls, entendre'ls.

Els homes som primaris i continuem creient que el blanc es blanc i el negre es negre. Elles, aquest gènere que em fascina i sedueix, l'endevino com objecte perillós. Una ruleta russa. Encara que estadísticament cinc de cada sis vegades no surti la bala per la boca del canó, el joc i el perill et dispara l'adrenalina i ho proves una i altra vegada.

Si algú em diu que si "quelcom" no li entra per la vista tampoc li entra per la boca, jo li diré que el meu costat femení em comenta que si no m'entra per l'orella tampoc m'atraurà la seva boca. Vinc a dir, que l'experiència, em recorda que la bellesa es marceix i en la vellesa només resta , la persona que certament m'enamora. Aquella que al meu costat em comenta i raona, com li agrada els sentiments que li desperta el retrobar una amistat, un amor perdut o senzillament una tempesta.

Però vet aquí la qüestió que em porta a escriure aquest post. Després de dos amors trencats, aquesta preciosa persona ha decidit deixar enrera rencunies d'un passat i fer d'aquesta temporada, la única on ha canviat el paper que recerca una dona enamorada, per centrar-se com un home divorciat, en el sexe.

Els seus dos amants de temporada són contraposats i com diu ella mateixa, de tots dos se'n podria fer-ne un i ben plantat. El bo i el dolent. Àngels i dimonis van cremant en la foguera d'un amor particular. Un li dona l'atenció en els detalls, la caricies i les paraules boniques, però en el sexe, sembla que si la satisfà no serà per que ell li faci peça doncs, pobre home i no el conec, amb ella sembla que li grada la canya i no li en dóna.

L'altre home i aquest si, hi he pogut parlar, potser millor que calli doncs, no li parla si no que li crida i li protesta, en tot  detall hi veu l'errada i com no, ell ho faria millor. Però la dona, aquesta que s'ha buscat als dos amants, li va la canya, ja us ho he dit i li cal una natjada aquesta nit per tornar a dormir calenta.

A mi em pregunta que em sembla i abans jo no digui res, ja em contesta. El dolent, li omple les nits de soledat i el bo, de missatges que la fan contenta, encara que quan el veu, "ni xixa ni limoná".

En una taula de deu persones, quatre homes bons i lletjos compartim la taula amb sis dones valentes. Surten a parar la fresca sense cap altra motivació que la de passar l'estona i descansar de la recerca del amor. Tots plegats hem entès que l'amor no es busca quan es troba.

Es per a tu, amiga meva confident, que t'aconsello amb aquestes quatre ratlles que passis d'un a altre amant com has fet fins ara i que quan te'n cansis, ja tindràs el teu moment, per pensar en la propera relació que de ben segur, un dia o altra t'arribarà.

Jo no sé si serà el juny o el novembre, però vigila amb el que desitges perquè un dia, els somnis es compleixen i ja se sap, que la realitat quasi sempre, supera la ficció.

Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes