Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

Game Over Catalunya

Articles d'opinió i relats curts en català d'en Josep Cassany
Si mai podíem haver- estat independents, hem perdut l'oportunitat. Com aquell qui diu, se'ns ha passat l'arròs. El camí o procés, ha acabat amb la fi.


Pels qui heu seguit aquest blocaire en d'altres artícles, no repetiré arguments. La divisió entre independentistes de cor i de butxaca es la culpable de tots els nostres mals. Uns i altres hem fet camí de costat fins ara, que ens sembla veure la llum que fa pampallugues al final del túnel de la crisi i  en un acte de legítim egoisme, ens fa pensar en que es més important a curt termini ? la recuperació econòmica d'Espanya o la travessia pel desert camí de la Catalunya independent.

No hi ha dubte que ambdós arguments son poderosos i que en un debat fratricida entre partidaris dels dos corrents del independentisme, si cadascú defensés la seva pròpia convicció, ningú en sortiria vencedor i en tot cas, s'escenificaria la nova derrota del poble de Catalunya.

Mentre el forat de la crisis s'anava eixamplant, cada cop hi havia més gent abocada a cercar una sortida en el camí cap a la independència. Si el govern espanyol només vol Catalunya per tal de no perdre més pes en relació a la resta d'Europa, o per no perdre ingressos, o senzillament per a continuar la colonització d'un territori amb ciutadans d'altres regions més empobrides, molts catalans continuarem creient que Espanya no vol res més de nosaltres.

Som un territori conquerit i ocupat. Els segles han diluït la nostra identitat que, tossudament, alguns volem preservar. Els nostres arguments identitaris es converteixen en pros i contres del procés cap a la independència. Hem estat, som i serem, terra d'acollida i en presumim orgullosament de la nostra voluntat de integrar a tothom i donar aixopluc sota la nostra senyera. Tan es així, que qui fou president de la Generalitat va definir als catalans com a tots aquells que vivim i treballem a Catalunya. Li va mancar dir, que català es aquell qui se'n sent i per tant, tot i que un o altra pot escollir defensar la seva terra d'acollida, difícilment renunciarà a la seva mare pàtria.

Davant l'aventura dels il·lusos que creiem que Catalunya ha d'esdevenir un dia independent, la realitat particular del individu. Si be podem creure que un be comú es superior al individual, aquest perd força quan molts individus no volen jugar-se el seu actual o proper benestar i el futur dels seus fills, en enfrontaments polítics que no domina i que difícilment poden guanyar. Recordeu la frase del Ministre ? "inventos, en casa y con gaseosa".

Doncs aquí acaba el procés. Malauradament, la crisi ens va unir i ara ens tornarà a separar. Ha estat bonic mentre ha durat. Als partidaris del No, no els ha calgut confrontar-se als independentistes de butxaca, aquests han estat derrotats pels seus propis arguments, la pela es la pela i com a bons catalanets que son, ara faran altra cop com les formiguetes, sortir del niu a treballar i fer cèntims per guardar i disposar en la propera crisis que vindrà.

Game Over Catalunya, la crisis ha "desenxufat" la màquina i s'ha acabat el joc. Ara, a treballar. 

   


Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes