Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

Emprenedors romàntics

Es així, si neix !! No hi ha força en el món que aturi a un emprenedor. Caus, t'aixeques, caus, tornes aixecar-te, caus i penses..  que difícil !!, tornes a caure i et sembla impossible. En el camí, gaudeixes dels petits èxits que has tingut. Com podem millorar ???

Diuen que, als Estats Units, es més senzill aconseguir un préstec per a un empresari que ha tingut una fallida, que per a un emprenedor novell. Quina barra !! Tot i ser del nou continent, els americans han aprés abans que nosaltres que l'experiència es la mare de la Ciència.

En època de bonança general, i faig referència a que el boom no va ser només en la construcció, les empreses teníem difícil trobar l'anomenat capital humà. Per a mi, una definició etèria de les ganes de pencar i fer-ho bé.

Ara trobem capital humà per tot arreu. La necessitat, augmenta el capital humà a passos de gegant.
Però, com podem incorporar tot aquest capital humà a les empreses ? Creieu tant boig a un empresari per a que demà comenci a contractar, indefinidament, a tot aquell personal que necessita ?  Recordeu a l'Artur Mas, quan va encetar el nou govern que va dir ? Doncs senzillament, "amb menys haurem de fer més i millor".

Coneixeu quines són les ajudes que reben els emprenedors o els autònoms ? Creieu que els governs d'aquest país ho fan ? Jo, estic convençut que els "pensadors" d'aquests plans estratègics són funcionaris. Es impossible que cap d'ells hagi parlat o més ben dit, escoltat, al autònom o emprenedor que vol començar una activitat per compte propi.

No em direu que no s'han de tenir "pebrots" per voler  "fer". 

Tots coneixem el conte de la lletera. Es així que el emprenedor comença a somiar en el seu negoci. Cada nit abans de començar la nova activitat, repassa el conte cercant on cau la lletera, i confiant que a ell no li té perquè passar.

Sense romàntics, que difícil seria emprendre i tirar endavant.

Cal que neixin Flors a cada instant


Articles d'opinió i relats curts en català d'en Josep Cassany

Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes