Escrit i editat per Pep Cassany

Relats i Opinió d'En Pep Cassany Escriptor Català. Girona. Autor de llibres: El carrer dels petons (2018) i Big Bang Amor (2017) Aquest Blog conté relats curts, relats eròtics i, contes infantils. També un munt d'articles d'opinió sobre fets quotidians, l'actualitat de Girona i Catalunya, o del debat nacional i internacional. Tot plegat, tractat des del punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent de l'autor.

Novetats

Palamós, a ulls d'un foraster

Article d'opinió de com el turisme ha afectat als pobles de la Costa BravaUlls estranys regiren el cel cercant la lluna plena.

No cada nit la lluna s'amaga darrere un núvol solitari que, tot enfosquint la nit, ens permet fer la recerca d'estels. Tot d'una començo a pensar.

Passejo el gos i em sembla que en aquest poble, tothom en té un. Tot just acabo d'aterrar i ja començo a observar com es mou la gent pel carrer. Sembla que hi ha més forans que locals, de fet si això fos un partit de futbol, guanyaríem per golejada.

El passeig és ple aquesta nit. Ara que hi penso, aquest matí a les vuit també! Semblava una rambla. Pitjor encara, vull dir, que semblava la cursa del "Corte Inglés". Uns amunt, els altres avall, tots guarnits amb roba d'esport, auriculars a les orelles per no escoltar la remor del mar, o no parant de xerrar amb la companya de caminada que encara és pitjor.

Les bicicletes envaeixen les voreres. Els que patinen esquiven bicicletes, corredors i gossos. La gent que passeja els intenta esquivar a tots i sovint queda aturada. Millor que segui. - Ah!, és cert, la barana del passeig no permet seure mirant el mar -. Potser si giro una mica el cap, veuré com és de bonica la platja!! Renoi, si mig passeig té pàrquing davant de mar!

Article d'opinió sobre Palamós - Pep CassanyUna imatge bucòlica del barri antic, o es barri vell?. No, no, potser aquí d'aquest turó li diuen "el poble". Clar, és aquí on tot va començar.

Carai, carai, carai. Aquest poble tampoc es va salvar de les bajanades de la construcció dels 70. Aquest edifici és més alt que la Catedral de Girona. A banda dels diners, que li devia passar pel cap a l'Arquitecte, al Promotor i l'Alcalde de torn per construir aquest engendro?

Però això sí. Hi ha cinemes "dos". Sembla que en un temps enllà, tothom feia cua per veure al James Bond. Ostres, és cert, jo també hi anava.

Que dir del passat industrial del poble. Encara n'hi ha? Em sembla que aquí viuen del turisme. Ara bé, el diumenge comerços tancats. Deu ser que ja han fet la primera pela i van tips.

I a la nit, què ?, aquelles festes que hi havia per tot arreu. Que se n'ha fet ara del jovent? ja no surt? Marxen? on van?

Això si, caram com són de bons els "montaditos"! Aquí abans la gent menjava gambes. Xucla'ls el cap i llepa't els dits!! Ara millor que t'afanyis a agafar lloc a la barra i que piquis de les tapes que serveixen, que són bones i cuiden de la butxaca.

Ah sí!, m'agrada aquest poble.

Ja ho diu tothom, "com Palamós, no n'hi ha dos".

--
Per:
Pep Cassany.
Escriptor




Cap comentari

Desa el teu comentari