Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

Amor, salut i treball o atur, en època de crisis.

Aquesta maleïda crisis que s'ha emportat per endavant Empreses i persones, ens ha servit a molts per re-qualificar la nostra escala de valors. Si abans es creia que "salut, calers i amor" eren les tres coses més importants, jo ara la canvio per amor, salut i treball.

Amor per donar i per rebre, que encara que el tòpic digui que amor es donar-ho tot sense voler rebre res a canvi, el primer que un reclama del amor es que sigui correspost. Si tens amor dels qui t'envolten, t'ajuden i t'empenyen a fer i deixar de fer. Que tan important es fer, com saber dir no. Si jo mateix al meu voltant no tingués aquesta xarxa, difícilment me'n hauria en-sortit aquests darrers anys. A ells els hi dec tota la meva gratitud i amb aquestes quatre ratlles, torno a donar-los les gràcies.

De la salut, poc en cal parlar. Sense salut no som res, ni nosaltres, ni ningú. La salut passa a davant de tot quan no la tens. Si al teu voltant tens persones que els hi falta, res et fa patir més.

I finalment treball, o atur. Segons les estadístiques, ara mateix una de cada quatre persones en edat de treballar, estan aturades.

Quan l'atur es fa llarg, molt llarg, pots arribar a perdre-ho tot: La salut mental i l'amor de la parella o dels amics.

La salut mental i l'amor de la parella es perd per desesperació de la circumstància que estàs vivint. Si quan tens feina i salut, tot rutlla, quan les perds tot canvia. Deixes de fer allò que sempre havies fet. Aixecar-te per anar a treballar, concentrar-te en la teva tasca,  dinar a fora de menú, si es que et ve de gust, fer un cafè, sortir amb els amics o fins i tot anar a comprar per menjar. Si senyors, perquè tot en aquest món, s'acaba. I no us parlo del consumisme, si no del més bàsic per sobreviure. 
Articles d'opinió i relats curts en català d'en Josep Cassany


La manca de treball fa decaure el teu estat d'ànim, ja no fas res del que feies. Tens de concentrar-te a la nova feina: buscar feina. I si passa temps i temps i no aconsegueixes el teu objectiu, la teva preocupació passa a ser una desesperació. I qui està desesperat, fàcilment perd els "oremus" i pot arribar a caure en depressió.

Has canviat tant que ja no et reconeix ni "ton pare". No ? has acabat deixant de fer tot allò que feies abans, el teu humor a canviat, ja no somrius, sempre estàs preocupat, tot allò del que parles ho fas condicionat per la teva circumstància d'estar aturat.  Carai !, si que has canviat. Com vols que la gent que tens al teu voltant t'aguanti ?

Sigues valent i aixeca el cap. Certament, la circumstància no canvia, però si "crisis" vol dir "oportunitat", ara es l'hora d'aprofitar-la.Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes