Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

Es fan grans i no recorden els pecats de joventut.

Bona nit malparits !!

Quan els actuals governants de la ciutat de Girona eren una mica més joves, se’ls podia veure sovint gaudint de les nits d’estiu. No cal mirar gaire enrere per recordar-los palplantats a la barra d’una carpa d’estiu, xerrant i rient en veu alta, amb els amics.

Els recordo aquí i allà, en pub’s, terrasses o carpes, sense cap altra imatge pública, ni responsabilitat, que aguantar amb classe els efectes del alcohol, sense que ningú, excepte ells mateixos, els obligués a escurçar la nit.

Si el cambrer, a quarts de res, els hagués demanat que s’aixequessin de la cadira per que l'Ajuntament no els permet tenir oberta la terrassa, cap d’ells hi hauria estat d’acord.

Ja fa molts anys que estic convençut que ens hem convertit en més papistes que el Papa. En concret, per modernitzar la nostre democràcia hem creat normes, lleis i sancions pels qui els incompleixin. Fa temps, que ens en adonem que aquelles normes i lleis que varem publicar, calen ser modificades o reinterpretades i per això, els cracks de la política ho fan i tornen a redactar-les. Però com que no hi ha res perfecte, una vegada rellegides i publicades els cal tornar a matisar-les i reescriure-les. Per tant, nosaltres pobres ciutadans, tan preocupats per complir les normes escrites pels nostres representants, acotem el cap i fem el que ens manen.

Els qui comencem a tenir memòria de joventut, per que ara ja comença a fer anys de les primeres festes, recordem com a Girona no hi havia enlloc on sortir els caps de setmana. Tots agafàvem cotxes i motos per anar cap a la costa. Érem tants, que les més de cent discoteques eren plenes a vessar. Conducció, alcohol, inexperiència i joventut van fer estralls, per això es va sancionar tant, que es va acabar amb els desplaçaments i conseqüentment, amb les festes dels gironins a la costa. Girona, va prendre el relleu i antics pubs, buits i morts, retrobaren als clients i negoci. Carpes a la fresca dels arbres de la devesa ? On és això ? Però com sempre, s’ha de vigilar allò que té èxit i per tant, calien normes, normes i més normes. Ah, i sancions !

Finalment, totes aquestes normes i d’altres, i més que vindran, duran al jovent a quedar-se a casa, als negocis a tancar i a la ciutat, tornar al gris.

Ja em direu si ho recordeu, senyors i senyores regidores de l'Excel.lentíssim Ajuntament de Girona,  però si vosaltres  ja no sortiu per que us heu fet grans, deixeu que els que venen darrera vostre tinguin l’oportunitat de continuar sortint.


Salut i força al canut !!

Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes