Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

a Girona, desconnectats !!


Quan jo era petit, els pares m’explicaven les diferències entre els veïns de Girona i els de Barcelona. A Girona, no només coneixíem als veïns de l’escala a qui saludàvem cada vegada que els trobàvem si no, que coneixíem a molts d’altres veïns del barri i de tota la ciutat.

M’explicaven que l’avi siset, quan passava algú per l’altre vorera i no el saludava, cridava: he fet res per que no em saludis ? I segurament no era res més que l’altra anava despistat i no l'havia vist.

A mi em van ensenyar a saludar al entrar a qualsevol lloc. A acomiadar-me amb un adéu-siau de respecte al marxar. A saludar als coneguts. Tan es així, que quan vaig a Barcelona o qualsevol altra lloc i reconec a persones de Girona, els saludo. Siguin o no coneguts o amics.

Quan recordo que m’explicaven com veïns d’escala a Barcelona es trobaven a l’ascensor i no es saludaven, no podia creure-ho.

Doncs be, l'epidèmia ja ha arribat a Girona. En aquesta, la Nostra, societat de la comunicació, on tots estem connectats, on tenim tot tipus de comptes i perfils a Facebook, Twiter, Google … hem perdut l’educació.

Podem parlar amb qualsevol persona a l’altra costat de món. Veure’ls en videoconferències, creuar-nos emails o missatges de xat. Whatsapejar, cercar parelles en planes farcides de fotos … però som incapaços de contestar a un bon dia al veí de l’escala.

I de res servirà explicar-ho aquí. Continuarem mirant a qui ens envolta com a vouyeurs a qualsevol Pub, incapaços d’acostar-nos a parlar amb aquella persona que ens agradaria conèixer, o bé, si armats de valor ens decidim i ho fem, falta que aquella persona ens contesti i no sigui, per enviar-nos a la merda !.

Així doncs, de gran he descobert, que si m’acosto a parlar amb algú a Barcelona em rep i em contesta normalment amb simpatia, i en Canvi, si ho faig a Girona em miren amb cara de ... “i ara, que vol aquest”. Uns evolucionen i nosaltres involucionem  ?

Així doncs, conectats ??


Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes