Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

Carta d'un republicà a Ses Majestats Reis de l'Orient

Majestats,

Com cada any, he estat un bon minyó. Bé, no sempre que ja sabeu que si no, es molt avorrit tot plegat. Tot i així, el balanç que en sorgeix  és positiu.

Com bé sabem tots plegats, sou màgics. Teniu la virtut de fer-vos presents a totes les llars d'una o altra manera. Vinc a dir, amb la vostra presència o absència que, tot i així, mai us deixem de demanar.

Poca cosa puc demanar-vos aquest any doncs, jo m'entossudeixo cada any en demanar-vos les mateixes coses i vosaltres us entossudiu en no portar-les. De fet, si res em fa feliç, és la salut, la meva, la de la meva família i la tots els meus amics i amigues.

Per demanar que no quedi. De tota la nova colla d'amics de Facebook, en hi ha molts que us continuen demanant un nou amor o si no pot ser, un amant. D'altres, més materialistes, es conformen amb coses més tangibles: Una ampolla de Whisky, una volta al món, un cotxe o fins i tot una bicicleta. Per cert, recordeu que ara mateix hi ha tants i tants amics que pugen cims i fan camins de ronda que, els convindrien unes botes noves.

He detectat que a molts ens fa feliços un dia de sol per fer un vermut en una terrassa davant de mar. Si pot ser, que sigui en dies de festa. Ja ho sabeu, encara que vosaltres treballeu un o dies a l'any, la resta de la humanitat els toca pencar entre setmana.

No sé si encara us queda una mica de Pau per a repartir. Ja no demano entre països, per que sé de l'ego de molts polítics. Però, no seria possible repartir una mica de paciència, comprensió i respecte per tal que poguéssim conviure millor tots plegats ? Amb una mica a cada casa segur que seria suficient. 

En tot cas, si en allò material podeu dur-nos un detall, benvingut sia i, en tot allò que sigui intangible, us serà agraït eternament.

Salut i república !

Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes