Escrit i editat per Pep Cassany

Relats i Opinió d'En Pep Cassany Escriptor Català. Girona. Autor de llibres: El carrer dels petons (2018) i Big Bang Amor (2017) Aquest Blog conté relats curts, relats eròtics i, contes infantils. També un munt d'articles d'opinió sobre fets quotidians, l'actualitat de Girona i Catalunya, o del debat nacional i internacional. Tot plegat, tractat des del punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent de l'autor.

Novetats

Per què els nous singles tenen pànic a les festes del Nadal i com superar les pors


Pànic dels Single's

Quan s'acosten les festes de Nadal on les celebracions familiars tradicionals omplen de joia i alegria moltes llars, els sentiments de soledat o fracàs envaeixen a moltes persones que acaben l'any sense parella.

En general, es podria dir que el grau de pànic al qual es veuen sotmesos, és proporcional als valors de família heretats. És a dir, com més importància hagi tingut per al single la celebració familiar tradicional d'aquestes festes, més alt és el grau de frustració i fracàs que s'atribueix un mateix.

Saber-se estimat i estimar. Preparar-se per donar i rebre mostres d'amor i estimació de la família i els amics, provoca angoixa a qui per primera vegada afronta les festes sense resoldre una part de l'equació. Com afrontar unes festes familiars amb la teva pròpia família trencada.

Les incògnites plantejades són diverses, tantes com hipotètics resultats. Per exemple, quin sentiment d'alegria pots compartir amb els altres quan la contrastes amb la tristesa que provoca la melangia d'altres Nadal viscuts en parella i família? Com et sentiràs en deixar de compartir les dates assenyalades amb els fills per estar celebrant-les amb la família de la teva exparella? Com et sentiràs sense la comprensió de la teva família per la situació que vius o les decisions que has pres o acatat?

Com més s'acosten les dates, més angoixa et provoca la incògnita del resultat.

El mestre del cinema de suspens Sir Alfred Hitchcock explicava que, l'èxit de les seves pel·lícules estava basat a ensenyar a l'espectador el que estava a punt de patir el protagonista i per tant, el convertia en còmplice del crim per no impedir que succeís. Se servia de l'angoixa abans que un ensurt doncs, l'angoixa es pot fer interminable i l'ensurt es produeix i s'acaba en un instant.

Per superar la por al desconegut no hi ha millor remei que conèixer el final de la pel·lícula.

En general, et pot semblar que la teva família estarà més pendent de tu, encara que bàsicament, tothom evitarà parlar de la separació i centrar-se en la celebració familiar. Encara que ara et creguis sol/a, t'adonaràs que no ho estàs i pots comptar amb la família doncs tots t'estimen i et fan costat. Quan s'acabi la festa, no entendràs totes les pors que tenies doncs no ets culpable de res i cap catàstrofe ha succeït, a banda que, les festes només han durat unes hores i ja formen part del passat. Després del teu primer Nadal sol/a, creuràs haver superat la teva separació.

A tothom que té un nou single entre les seves amistats o famílies us proposo que aquests dies previs a les festes de Nadal us trobeu amb ells per compartir amistat i mostres d'afecte. No hi ha millor regal per lliurar i rebre.

Als nous singles fer-vos saber que a banda de les famílies també teniu a l'abast a nous i vells amics. Molts, singles com vosaltres, ens reunim en cafès, sopars i dinars per compartir les nostres alegries i les nostres noves vides, igual que si estiguéssim en família. Si no t'hi ha convidat ningú, pregunta, segur que em trobaràs molt a prop teu.

Feliç any nou!!


Cap comentari

Desa el teu comentari