Escrit i editat per Pep Cassany

Relats i Opinió d'En Pep Cassany Escriptor Català. Girona. Autor de llibres: El carrer dels petons (2018) i Big Bang Amor (2017) Aquest Blog conté relats curts, relats eròtics i, contes infantils. També un munt d'articles d'opinió sobre fets quotidians, l'actualitat de Girona i Catalunya, o del debat nacional i internacional. Tot plegat, tractat des del punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent de l'autor.

Novetats

L'abraçada de l'os - Opinió Política Municipal de Girona


Articles d'opinió i relats curts en català d'en Josep Cassany


No us confongui la fotografia que il·lustra l'article. La fera no era l'Albert.

Per a qui no els conegui o mai hagi tingut tracte amb ells, després de tota la parafernàlia d'aquests dies creurà que aquest hauria estat des del primer moment el relleu natural. Estem fotuts doncs si no hi ha ningú millor.

Per edat, amistat o coincidències de la vida, a una ciutat petita com Girona o un poble gran com a mi m'agradaria creure, tard o d'hora coneixes d'una manera o una altra, als teus conciutadans.

Ho confesso, a l'Albert l'he conegut abans com a funcionari de govern que no com a amistat. Certament, la relació que he tingut amb ell, ha estat puntual i per tant, res li dec.

Amb la Marta, vides paral·leles i per tant, no ens hem creuat mai ni dues paraules. Hem coincidit casualment a molts de llocs, de festa, a vegades per feines semblants o els darrers anys, en actes on representava la voluntat dels seus votants, fent acte de presència.

Ens hem perdut a un gran pencaire. L'Albert és home de partit, lliurat totalment a la tasca que li encomanessin. Mai he cregut que era un Home de política. El millor soldat en qui delegar el pla d'atac dels ideòlegs que es mantenen al darrere i no s'hi juguen la vida.

Cert, l'Albert és part del sistema. Algú ha de fer la feina bruta. Ha donat la cara i s'ha presentat voluntari per anar a apagar focs.

El premi ha estat un caramel enverinat. En un partit conservador Gironí com CDC, qui ha manat va senyalar-lo com el militant més adient per succeir al gran líder. Si més no, treballaria i acataria les ordres rebudes sense protestar i voler donar la seva grisa opinió política.

Maldestre, amb poca gràcia, fora de lloc, fins i tot he escoltat com l'anomenaven Ballesta "El Curt", referint-se a la brevetat del càrrec i de passada, intentant ofendre'l. Certament, ningú ho pot entendre. Ni ell mateix, deslliurat del càrrec d'Alcalde, ho hauria planejat tan malament.

Avançar dinou llocs a la primera cursa, obligant als companys a renunciar a la seva oportunitat d'encapçalar l'alcaldia; no prometre "per imperatiu legal" i a la primera; posar el seu sou a debat tot just començar i fins i tot posar-se a negociar amb Ciutadans el cartipàs municipal, ningú pot dir que és un encert. És difícil estratègicament fer-ho pitjor. Certament, si algú ha cregut que el més beneit de la classe és el delegat de l'escola, s'ha confós. L'Albert no ha estat un trepa. El mestre li ha confiat la tasca de vigilar als companys mentre ell sigui fora.

Albert, has estat objecte de conversa en tot tipus de tertúlies. Creu-me, els teus companys de grup han estat els més actius a l'hora de fer plans maquiavèl·lics per enverinar els teus actes. A mi el que més em fot, és que els hi has posat molt fàcil.

Finalment a tots plegats explicar-vos, que el pla ha funcionat per a qui pren el seu relleu. Em sap greu, però en tot cas, sense atorgar-li els cent dies de glòria per criticar el seu mandat, la Senyora Madrenas passarà sense pena ni glòria. Així ho desitjo. Si més no, que no les faci de tan sonades, perquè no he percebut mai que ella es preocupés pel que passa a la ciutat, als seus habitants i als seus companys de viatge. Pobre Girona.

Bon viatge i bona sort.

--
Per:
Pep Cassany.
Escriptor

Cap comentari

Desa el teu comentari