Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

L'abraçada de l'os


Articles d'opinió i relats curts en català d'en Josep Cassany


No us confongui la fotografia que il·lustra l'article. La fera no era l'Albert.

Per a qui no els conegui o mai hagi tingut tracte amb ells, després de tota la parafernalia d'aquests dies creurà que aquest hauria estat des de el primer moment el relleu natural. Estem fotuts doncs si no hi ha ningú millor.

Per edat, amistat o coincidències de la vida, a una ciutat petita com Girona o un poble gran com a mi m'agradaria creure, tard o d'hora coneixes d'una manera o un altra als teus conciutadans.

Ho confesso, a l'Albert l'he conegut abans com a funcionari de govern que no com a amistat. Certament, la relació que he tingut amb ell, ha estat puntual i per tant, res li dec.

Amb la Marta, vides paral·leles i per tant, no ens hem creuat mai ni dues paraules. Hem coincidit casualment a molts de llocs, de festa, a vegades per feines semblants o els darrers anys, en actes on representava la voluntat dels seus votants, fent acte de presència.

Ens hem perdut a un gran pencaire. L'Albert es home de partit, lliurat totalment a la tasca que li encomanessin. Mai he cregut que era un Home de política. El millor soldat en qui delegar el pla d'atac dels ideòlegs que es mantenen al darrera i no s'hi juguen la vida.

Cert, l'Albert es part del sistema. Algú ha de fer la feina bruta. Ha donat la cara i s'ha presentat voluntari per anar a apagar focs.

El premi ha estat un caramel enverinat. En un partit conservador Gironí com CDC, qui ha manat va senyalar-lo com el militant més adient per succeir al gran líder. Si més no, treballaria i acataria les ordres rebudes sense protestar i voler donar la seva grisa opinió política.

Maldestre, patós, fora de lloc, fins i tot he escoltat com l'anomenaven Ballesta "El Curt", referint-se a la brevetat del càrrec i de passada, intentant ofendre'l. Certament, ningú ho pot entendre. Ni ell mateix, deslliurat del càrrec d'Alcalde, ho hauria planejat tan malament.

Avançar dinou llocs a la primera cursa, obligant als companys a renunciar a la seva oportunitat d'encapçalar l'alcaldia; no prometre "per imperatiu legal" i a la primera; posar el seu sou a debat a les primeres de canvi i fins i tot posar-se a negociar amb Ciutadans el cartipàs municipal, ningú pot dir que es un encert. Es difícil estratègicament fer-ho pitjor. Certament, si algú ha cregut que el més tonto de la classe es el delegat de l'escola, s'ha confós. L'Albert no ha estat un trepa. El mestre li ha confiat la tasca de vigilar als companys mentre ell sigui fora.

Albert, has estat objecte de conversa en tot tipus de tertúlies. Creu-me, els teus companys de grup han estat els més actius alhora de fer plans maquiavèl·lics per enverinar els teus actes. A mi el que més em fot, es que els hi has posat molt fàcil.

Finalment a tots plegats explicar-vos, que el pla ha funcionat per a qui pren el seu relleu. Em sap greu, però en tot cas, sense atorgar-li els cent dies de glòria per criticar el seu mandat, la Senyora Madrenas passarà sense pena ni glòria. Així ho desitjo. Si més no, que no les faci de tant sonades, per que no he percebut mai que ella es preocupés pel que passa a la ciutat, als seus habitants i als seus companys de viatge. Pobre Girona. 

Bon viatge i bona sort. 

Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes