Escrit i editat per Pep Cassany

Relats i Opinió d'En Pep Cassany Escriptor Català. Girona. Autor de llibres: El carrer dels petons (2018) i Big Bang Amor (2017) Aquest Blog conté relats curts, relats eròtics i, contes infantils. També un munt d'articles d'opinió sobre fets quotidians, l'actualitat de Girona i Catalunya, o del debat nacional i internacional. Tot plegat, tractat des del punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent de l'autor.

Novetats

Repensa: Gadgets, dades i xarxa

Lloret de Mar i les noves tecnologies. Pep Cassany


Les oportunitats que la revolució digital dóna a les ciutats turístiques, segons Genís Roca, president de Roca & Salvatella i un dels màxims experts en revolució digital del país.

Internet no va de tecnologia sinó de coneixement. Tot és qüestió d'obrir-se.

La tecnologia és fruit de les necessitats de la societat. Si bé el 1995 la web era de les empreses i els processos, el 2005 va esdevenir de les persones, dels mòbils i de la reputació digital.

El 2015, torna a produir-se un altre avenç. La xarxa dels sensors. Per controlar i filtrar dades. Saber que tenim o falta a la nevera, on és un cotxe o l'altre o bé, quants quilòmetres has recorregut fent running. Dades, sensors i gadgets que recullen dades. Volem saber i ser transparents.

Tot i que molts volem saber, l'accés a les dades portarà conflicte.

Un clar exemple d'utilització de les dades és la geolocalització dels nostres mòbils. Les companyies de telèfon, disposen de la informació que transmeten els nostres dispositius, estiguin o no en funcionament. Coneixen, tracten i venen les dades d'ubicació, procedència o temps que restem en un o altra zona o carrer. Ens fa por omplir les dades d'un formulari d'una plana web, però no ens imaginem com es transmeten determinades conductes mitjançant els gadgets que duem incorporats.

El màrqueting o l'anàlisi de les dades transmeses, recollides i tractades, poden donar a conèixer el número de vegades que un determinat individu ha anat al supermercat i fins i tot, el passadís i la zona on s'ha aturat.

Les ciutats tecnològiques utilitzen en benefici de tots, les dades que es recullen amb aquests sensors. Si bé en un principi una ciutat com Nova York utilitzava dispositius per saber la localització i salut de cada un dels arbres de la ciutat i amb això, el responsable de parcs i jardins podia fer i preveure millor la seva feina, obrir portes, donant accés a les dades, ha permès crear noves apps on tothom, descarregant-les en el mòbil, pot conèixer l'especie, l'edat o qualsevol malaltia d'aquell arbre.

Fluxos de virus que corren d'una a altra banda del país. App per veure l'evolució, distància i precaucions a prendre abans no arribin on ets tu.

Obrir per donar peu a innovar. Crear.

Internet ens permet abocar i disposar de moltes dades pròpies i alienes. Les dades no serveixen de res per si soles. Cal gestionar-les, analitzar-les i fer-les servir per a la fi que han estat recollides.

Cal teixir vincles amb tothom que s'interessi per nosaltres i així construir una relació que ens permeti conèixer més i més del nostre seguidor.

--
Per:
Pep Cassany.
Escriptor

Cap comentari

Desa el teu comentari