Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

Repensa: Gadgets, dades i xarxa

Articles d'opinió i relats curts en català d'en Josep Cassany


Les oportunitats que la revolució digital dóna a les ciutats turístiques, segons Genís Roca, president de Roca & Salvatella i un dels màxims experts en revolució digital del país.

Internet no va de tecnologia sinó de coneixement. Tot es qüestió d'obrir-se.

La tecnologia es fruit de les necessitats de la societat. Si be el 1995 la web era de les empreses i els procesos, el 2005 va esdevenir de les persones, dels mòbils i de la reputació online.

El 2015, torna a produïr-se un altre avenç. La xarxa dels sensors. Per controlar i filtrar dades. Saber que tenim o falta a la nevera, on es un o altra cotxe o bé, quants quilometres has recorregut fent running. Dades, sensors i gadgets que recullen dades. Volem saber i ser transparents.

Tot i que molts volem saber, l'accés a les dades portarà conflicte.

Un clar exemple de utilització de les dades es la geolacalització dels nostres mòbils. Les companyies de telèfon, disposen de la informació que transmeten els nostres dispositius, estiguin o no en funcionament. Coneixen, tracten i venen les dades de ubicació, procedència o temps que restem en un o altra zona o carrer. Ens fa por omplir les dades de un formulari de una plana web, però no ens imaginem com es transmeten determinades conductes mitjançant els gadgets que duem incorporats.

El màrqueting o l'analisi de les dades transmeses, recollides i tractades, poden donar a coneixer el número de vegades que un determinat individu ha anat al supermercat i fins i tot, el passadis i la zona on s'ha aturat.

Les ciutats tecnològiques utilitzen en benefici de tots les dades que es recullen amb aquests sensors. Si be en un principi una ciutat com Nova York utilitzaba dispositius per saber la localització i salut de cada un dels arbres de la ciutat i amb això, el responsable de parcs i jardins podia fer i prevereu millor la seva feina, obrir portes, permetre l'acces a les dades ha permes crear noves app on tothom, descarregant-les en el mòbil, pot conèixer l'especie, l'edat o qualsevol malaltia d'aquell arbre.

Fluxes de virus que corren d'una a altra banda del país. App per veure l'evolució, distància i precaucions a prendre abans no arribin on ets tu.

Obrir per donar peu a innovar. Crear.

Internet ens permet  abocar i disposar de moltes dades própies i alienes. Les dades no serveixen de res per si soles. Cal gestionar-les, analitzar-les i fer-les servir per a la fi que han estat recollides.

Cal teixir vincles amb tothom que se interessi per nosaltres i així construir una relació que ens permeti conèixer més i més del nostre seguidor.

Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes