Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

El Punt Avui +, un diari amb data de caducitat ?


Articles d'opinió i relats curts en català d'en Josep Cassany


Qui encara llegeix l'edició impresa d'un diari, dia a dia, manté que les noticies tenen un altre gust... com el d'abans. 

Amb una fullejada als titulars, aturant-nos a llegir els sots-títols més interessants i acabant de llegir l'article si ens interessa molt, es suficient per mantenir-nos informats o al corrent dels temes del dia. Potser qui compra el diari no està avesat a les noves tecnologies, aquelles que et permeten estar al corrent de la noticia al minut, o a d'altres persones que no els cal estar tant i tant informats i prefereixen llegir la noticia amb perspectiva d'unes hores.

En tot cas, quan les noticies arriben als diaris ja formen part dels successos del passat. L'ara i aquí o allà està passant, només es possible trobar-lo a la xarxa. Hi ha diaris que en la seva edició digital ens manté informats minut a minut i d'altres, que no són res més que el reflex de la seva edició impresa.

Els periodistes i els editors i propietaris dels diaris observen com dia a dia decreix el negoci de la comunicació. Els que primer varen començar a fer els seus deures han anat veient créixer el negoci digital, els últims d'entendre el negoci, comproven que les edicions en paper disminueixen i les seves edicions digitals els desprestigien al quedar-se 24 h estàtics.

El Punt-avui arriba tard. Els seus lectors ens hem fet grans. Aquells que frisàvem per llegir les noticies en català, les més properes a nosaltres, pobles, barris o carrers, hem evolucionat i madurat i ja se'ns fa petit el seu format.

Entenc que lectors que no eren independentistes han fugit davant editorials diaries marcades únicament per l'agenda política del país, i molts d'altres, "indepes" ens em cansat de donar voltes cada dia als titulars dels mateixos temes.

Sense saber res i purament per intuïció, entenc que la nova seu del Punt es producte de la reducció de despeses, seus i personal. Si decauen els ingressos i subvencions, s'afronta a una reforma o a una extinció.

La nova web del Punt, més moderna i potser una mica més entenedora, li cal molta feina per tal que sigui atractiva pels internautes. Els manquen moltes accions periodístiques, tant per mantenir-nos informats al moment com per a que tingui un contingut interactiu més ampli. Li cal una Direcció comercial que sàpiga o pugui vendre un producte o servei amb valor afegit.

Volem veure créixer El Punt-Avui però de moment, sembla evident la seva davallada.

A la feina i molta sort

Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes