Josep Cassany

Opinió i relats curts en català
Articles d'opinió sobre fets quotidians, tractats des d'un punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent. Secció especial de relats curts en català.

Novetats

Al món hi ha dos tipus de persones, les bones i les dolentes !

Articles d'opinió i relats curts en català d'en Josep CassanyAixí podria començar tal programa de Catalunya Radio que resumia cada dia la seva particular divisió del món.

Avui, jo començaré així l'article. Entre els bons i els dolents, valors inculcats en la nostra educació i sui-generis de ser interpretats per uns i altres de diferents maneres.

El que per a mi es dolent, d'altres en diuen be. Un exemple clar escoltat a la televisió aquesta setmana, quan a un xorisso reconegut i imputat li preguntaven per una tercera persona, un lladre més important que cap altre i que era excusat pel primer alegant que era pare de 3 fills i es preocupava per la seva família i amics. Robar a qui te més no es pecat ni delicte, ans al contrari, talment com Robin Hood es un repartiment de riquesa necessari en aquesta societat capitalista, tan injusta amb els desemparats.

I es que es així, sempre plou sobre mullat.  Sosté l'estadística que si tu tens dos pollastres i jo no en tinc cap, cada un de nosaltres en disposa d'un. No diu res al respecte que tu ten facis un tip i jo em foti de gana.

Els coachs personals, els llibres de creixement, les frases tòpiques parlen totes de l'energia positiva que despren l'optimista i del retorn que en obté tant de la seva actitud com de les gràcies que li somriuen. Ans el contrari, qui està de pega amb els collons ensopega. Si plou, no tens paraigües, et mulles, et constipes, no treballes, no guanyes diners i finalment, no pots comprar-te un paraigües per tal que la propera vegada que plogui, no et tornis a mullar.

Si no et conformes amb el que tens perquè creus que et mereixes d'altres coses, fes coses diferents per tal que no tornis a tenir el mateix resultat. Per tant, que faràs ?  A) compres un paraigua i deixes de comprar una altra cosa que et sigui més útil i necessària. B) Demanar que te'n deixin un. C) no surts de casa quan plou. Aquestes serien les opcions dels bons i que farien els dolents ?  entrar en un bar i mirar quin li agrada més del paraigüer. Que es fotin !  si en hi ha un altre que es mulla, millor ell que no jo.

Així doncs, el dolents podran continuar la seva activitat, sense estar constipats, treballar, fer diners i gastant-los amb les coses que desitgin i, els bons, o es queden a casa o millor que trobin a una ànima caritativa que els deixi el seu,  si no, et fotràs de gana !Cap comentari

Desa el teu comentari i comparteix aquest article amb els teus amics a les xarxes