Escrit i editat per Pep Cassany

Relats i Opinió d'En Pep Cassany Escriptor Català. Girona. Autor de llibres: El carrer dels petons (2018) i Big Bang Amor (2017) Aquest Blog conté relats curts, relats eròtics i, contes infantils. També un munt d'articles d'opinió sobre fets quotidians, l'actualitat de Girona i Catalunya, o del debat nacional i internacional. Tot plegat, tractat des del punt de vista personal, crític,irònic, eufòric o irreverent de l'autor.

Novetats

Mai plou a gust de tothom


Els homes i les dones del temps... i les seves prediccions


Hi ha qui encara els anomena els "homes i dones del temps" quan sovint els hauries d'anomenar "pajarus de mal agüero".

Segurament, la culpa no és seva sinó, nostre. A ells els hi demanem el temps a la carta i això és impossible. Malgrat els avenços, les prediccions es poden de fer de forma generalitzada però mai, en cap cas, poble a poble i hora a hora.

Ho torno a dir. La culpa la tenim nosaltres, o en aquest cas, vosaltres. Aquells qui mireu el temps abans de sortir de casa per saber si fa sol o plourà. No resultaria més senzill obrir la finestra i mirar el cel per aventurar-vos a agafar paraigües o no? De veritat ens cal mirar les prediccions del temps per cada hora?

Les dites populars eren sàvies. Març marçot, mata a la vella a la vora del foc i a la jove, si pot. Abril, aigües mil. Pel maig, cada dia un raig ... i així, tots entretinguts. On han anat a parar els costums d'agafar els paraigües per si de cas, o bé la rebeca per si fa fred. Hi havia algú que no surtis de casa per si havia de ploure?

Plou i fa sol, les bruixes es pentinen. Plou i fa sol, les bruixes porten dol.

I així, si ens mullem, acabem xops. I si no plou, estem contents. Però no fer, per si de cas, m'emprenya un munt.

--
Per:
Pep Cassany.
Escriptor

Cap comentari

Desa el teu comentari